10. maaliskuuta 2013

Mä saan nypyistä näppylöitä.

Sain tilaisuuden testineuloa ihan valtavan kauniit kämmekkäät. Sirot ja naiselliset, mutta aivan kertakaikkisen tyylikkäät.


Ohje: TiiQn suunnittelema Kujeillen, julkaistaan kevään aikana
Lanka: Regia Silk 4-ply, omakätisesti nokkosilla värjätty
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Shiny Mouse

Ohje on mitä mainioin, selkeää ja laadukasta TiiQ-kamaa. Näissä vaan sattuu olemaan yksi mulle kovin vastenmielinen tekniikka: nypyt, eli neulo 7 yhteen. YÄK. Vähän oikaisin ja neuloin kaikki nypyt takareunoista yhteen. Eivät ole siis täysin toistensa peilikuvat nämä kämmekkäät, mutta eipä haittaa meikäläisen silmää.


Niistä tuli niin kauniit, että en yhtään ihmettele, vaikka neuloisin vielä toisetkin. Nypyistä ja näppylöistä viis.

Ja se lanka! Ihanan pehmeää ja niin kertakaikkisen kauniin harmaata. Harmaa on varmaan mun uusi pinkki, kun olen siihen niin kovin ihastunut. Tosin tämä lanka on muutenkin poikkeuksellisen ihanaa, se kun on yhdessä mumman kanssa värjätty nokkosella. Aika hyvät liemet keiteltiin, kun saatiin noin nättiä harmaata aikaiseksi.

32 kommenttia:

 1. Tosi hienot kämmekkäät - ja 7 yhteen neulottua silmukkaa, yök... Minä vasta nyt kokeilen ensimmäistä TiiQ:n ohjetta (Urhoja) ja tykkään kyllä kovasti. Ei tarvitse yhtään soveltaa tai yrittää ymmärtää, sen kun vaan neuloo ja kaunista tulee.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kämmekkäät! Ite taas tykkään nypyistä :)

  VastaaPoista
 3. Siis voihan naisellisuus! Kerrassaan UPEAT kämmekkäät! ja mikä väri! Mä oon saanu nokkosilla vana vihriää! :( :O Mäkään en oo nyppyjen (mä sanon lärppyjen) ystävä! :D
  Ohjetta odotellessa! :)

  VastaaPoista
 4. Upeat kämmekkäät! Taattua TiiQ-laatua, nuo pitää varmaan itsekin joskus tehdä! :)

  VastaaPoista
 5. Hienot, en ees huomannut nyppyjä... :D

  VastaaPoista
 6. Näppylähanskat! :D No ei, ihanat on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HOHOHAHA! :D
   Ja tästä pääsenkin ideaan: jos neulois näppylähanskat - hmmm. :D

   Poista
 7. Kauniit! Täytyy pitääkin ohjetta silmällä, kevääksi olisi uusille tarvetta, nypyillä tai ilman...

  VastaaPoista
 8. Oh, vähänkö on hienon väriset, tosi tyylikkäät just harmaina. Tässä veivaan englanninkielistä versiota ohjeesta ja kunhan se on valmis, paan ohjeen julkiseen jakoon. Kiitän lämpimästi testineulomisesta - ne nypyt saa kivasti tehtyä virkkuukoukun avulla (arvaa mistä tiedän... joku saattoi tehdä jollekulle tutun Echo Flower Shawlin kaksinkertaisesta Merinosilkistä ja siinä sentään on nypytkin 9 silmukan kokoisia eli 18 lankaa olisi pitänyt saada neulottua NURJALLA yhteen, ei nimittäin onnistunut, joten oli kaivettava virkkuukoukku esiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi! Hirveää nyppyilyä tosiaan siinä Kaikukukassa! Ne nypyt on yksi valtaisan suuri osasyy siihen, miksi mä sitä niin kovin rakastan. Ja vielä musta lanka. Ja kaksinkertainen! Sinä se vasta hullu olet.

   Poista
 9. Upeat kämmekkäät, mutta minäkin vihaan nyppyjen neulomista, joten saattaa tuo malli jäädä kokeilematta... Kaunista harmaata olet tosiaan nokkosliemestä saanut :)

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka hienot! Minä en ole edes uskalatutun yrittämään nyppyjä vielä, mutta tässä ohjeessa niitä on kohtalaisen vähän, joten voisi vaikka kokeilla sitten joskus... :)

  VastaaPoista
 11. Upeat kämmekkäät ja kaikki harmaa näyttää aina kyllä niin tyylikkäältä. :) Aika jännää, en olisi yhtään osannut aatella, että nokkosella saa aikaan harmaata lankaa.

  VastaaPoista
 12. tosi hienot, harmi kun mulla on aina näpit jäässä joten on pakko pitää perinteisiä lapasia mutta ainahan voi haaveilla tuollaisista ihanuuksista :D ja tuo harmaa on kyllä ihan paras mustan lisäksi :D ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään pitää kämmekkäitä sormikkaiden päällä lisälämmikkeenä. Ovat sillä tavoinkin aika kaunis asuste.

   Poista
  2. Miksi mä en ole koskaan ajatellut tuota? Siinäpä hyvä syy neuloa kämmekkäät, vaikka tuolla ohjeella. On nimittäin ehdottomasti kauniit.

   Poista
  3. Hö... no en muuten ole ajatellut minäkään :D :D pitääpäs testata :D kiitti

   Poista
 13. Aivan ihanat ja todellakin tyylikkäät kämmekkäät :)

  VastaaPoista
 14. No on kyllä niin kauniit kämmekkäät ettei tosikaan! Aivan ihanat :)

  VastaaPoista
 15. Haa, nypyt :D Mie teen ne seitsemän tai yhdeksän tms silmukkaa ihan todella liioitellun löysiksi, vielä siis pahemmin kuin mitä muuten teen kun oon tällanen löysäilijä. Ja sit niiden neulominen yhteen ei ookaan enää yhtään kamalaa :) Hirmu nätit harmaiset!

  VastaaPoista
 16. Enpä olis uskonut itse värjätyksi tuota lankaa ellet olisi sanonut! Harmaa on upea väri.

  Ovat kauniit. Enkä minä ainakaan huomaa mitään epäsymmetrisyyttä. Minä sen sijaan tykkään nypyistä... =)

  VastaaPoista
 17. Nämä on niin kauniit! Mahtavan harmaan sävyn ootte saaneet aikaiseksi!

  VastaaPoista
 18. Graafisen tyylikkäät. :) En olekaan nyppyjä neulonut sitten yhden mohairnäppylähuivin... Jokohan se kauhu olisi unohtunut ja voisi yrittää uudelleen. :D

  VastaaPoista
 19. Ihanat =) ei muuta sanottavaa...ja väri on ihan paras aika samalaisen sain itsekin värjätyksi viime kevään kurssilla!

  VastaaPoista
 20. On kyllä hienot! Mää olen ajatellut itelle neuloa kämmekkäät ja olen miettinyt sopivaa mallia ja tämä saattais olla justiinsa se! Tosin minäkään en nyppylöitten kanssa ruukaa kaveerata.

  VastaaPoista
 21. On kyllä upeat kämmekkäät! Sormikkaiden päällä minäkin tuollaisia käytän.

  VastaaPoista
 22. Todella hienot, olisi mukava saada ohje, sillä olisi käyttöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on ladattavissa Ravelryssä:
   http://www.ravelry.com/patterns/library/kujeillen
   tai sitten voit ottaa yhteyttä suunnittelijaan, vaikkapa hänen blogin kautta:
   http://kasistakarannut.blogspot.fi

   Poista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)