11. heinäkuuta 2013

Pipottaa!

Viimeaikoina on pipottanut ihan hirmuisesti. Kummaa, sillä ei mulla aiemmin ole ollut pipoihin mitään suurempia intohimoja. Nyt tuntuu olevan.

Kun näin ensimmäisen kerran Neulistin kauniin helmipipon, ihastelin ja halusin heti sellaisen itsellenikin. Mutta: ihan järkyttävä määrä (= 450 kpl!) helmiä. Enkä mä ole laittanut helmiä neuleeseen. En siis osaa. Muut kuitenkin väittivät, että mä osaan ja pipohinku oli niin suuri, että suostuin ohjeen testineulontaan.


Myönnän, ettei se helmihomma niin vaikeaa ollutkaan, päinvastoin - se oli heleppoo ku heinänteko. Hidasta kyllä, mutta ei mitenkään hankalaa. Tai ei olisi ollut, jos olisi viitsinyt kuunnella viisaita ja oppineita ja olisi ostanut laadukkaita, japanilaisia helmiä, joissa reiät ovat tasakokoisia. Mun helmeni eivät todellakaan tuota kuvausta vastanneet. Mutta ei muistella pahalla - piposta tuli kovin soma, ohje oli hyvä, selkee sekä helppo ja mulla on ihan uus pipo. Jee!


Ohje: Neulistilta, julkaistaan tulevassa Kipakoiden kalenterissa
Lanka: Hopeasäie Basic
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Kesäsade

No sitten! TiiQ suunnitteli taas ihan mahtavan hurmaavan pipon ja oli vailla testineulojia. Mä ilmottauduin heti, sillä pipo näytti aivan mahtavanihanalta! Ja sitähän se on.


Mielettömän helppo pitsiosuus ja loput sai posottaa sileää neuletta. Miten ihanan joutuisaa! Lanka on kovin suloista söpöläistä ja passasi tähän malliin nätisti. Näitä pipoja pitää saada lisää! Ohje on tulollaan mitä luultavimmin ihan kohtapian, joten eiku vaan neulomaan.


Ohje: TiiQ:n Lupaus-myssy, ohje julkaistaan piakkoin (nyt on jo julki: Ravelrystä löytyy!)
Lanka: Lai-la-lai Yarnx DK Wool Garden Alppiruusu
Puikot: 3,0 mm ja 3,5 mm
Ravelryssä: Alppiruusu

Vielä yksi pikapipo kävi puikoilla, sillä yhdelle täsmämyssylle oli kysyntää. Mulla olikin lanka odottamassa revanssia Juulian helminauhat-piposta, sillä ensimmäisellä kerralla neuloin ohjeen ihan väärin. Tarkoitus on jättää kierretyillä silmukoilla aikaansaatujen palluroiden väliin oikeita silmukoita, mutta ensimmäisellä kerralla neuloin silmukat nurin. Nyt pääsin asian korjaamaan ja nätti tuli.


Omaan päähän pipo tuntui ehkä himppasen matalalta ja pieneltä, mutta luulen pipon saajalla olevan vähän pienempi pää kuin tämä meikäläisen valtava kuuppa. Lisäksi pipo näyttänee paremmalta päässä, josta hiukset ovat väliaikaisesti lähteneet. Toivottavasti tää ois semmonen tsemppipipo, jolla pipon uusi omistaja jaksaisi seuraavat hoidot paremmin.


Lanka: Schachenmayr nomotta Catania
Puikot: 3,5 mm

11 kommenttia:

 1. Sulla on pipo tehdas meneillään =) Kauniita kaikki! Mua kyllä hirvittää tuo helmien määrä vieläkin =)

  VastaaPoista
 2. Hirween hyvän näköinen pitsi ollakseen hirween helppo tossa Lupaus-pipossa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kaikki pipot! Noista olisi vaikea valita suosikkia, mutta pitääpä muistaa tilata Kipakoiden kalenteri ja Lupaus-myssyn ohjeen julkaisuakin täytyy muistaa pitää silmällä :)

  VastaaPoista
 4. Tuo ensimmäinen ei ole pipo, se on kruunu :D Ja mahtavia on kaksi muutakin, oijoi...

  VastaaPoista
 5. Kauniita piposia. Muakin on kiehtonut toi helmien lisääminen neuleeseen. Ehkä joku päivä uskallan minäkin.

  VastaaPoista
 6. Mulla ois tuohon TiiQ:n pipoon just sopivaa lankaa:) Ihania pipoja kaikki!

  VastaaPoista
 7. Oijoi, onpas ihania, tuo helmipipo on kyllä ihanan bling!

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavia pipoja! Niin hyvin kyl oot taas valkannu langat projekteihin! Eritoten tuo Lai-la-lain violetti on mahtava!

  VastaaPoista
 9. Lupaus tuli just julki. Musta tuo Neulistin helmipipo on nii-in houkutteleva, katoin jo Neulistin blogipostauksesta että kylläpä olis kivaa näpertelyä helmien kanssa...

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)