28. heinäkuuta 2013

Pusertamista.

Ravelryn Kahelit-ryhmässä on neulottu sukkia suuren sukkahaasteen merkeissä koko vuosi. Kesäkuun haasteena oli kehitellä oma malli, joten päätin ottaa härkää sarvista ja keksiä jotain ihan omaa. Piirtelin millimetripaperille pienen, yksinkertaisen söherryksen ja aloin neuloa.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Hopeäsäie Basic
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Interesting..

Kuviosta tuli kyllä ihan nätti, mutta ei sellainen, kuin olin kuvitellut. Valtaisan pitkät langanjuoksutkin näkyvät pinnassa vähän turhan hyvin. Purkamista en kuitenkaan edes harkinnut, sillä värit ovat kovin kauniit yhdessä ja ovathan nämä mun ensimmäiset ihan oikeat kirjoneulesukat (semmoisia yksikertaisuuksia ei lasketa).


Pitkällä pinnalla ja päättäväisyydellä sain kun sainkin nämä puserrettua valmiiksi! Sukkien uusi omistaja ainakin tykkäsi ja se lienee tärkeintä.


Vaan seuraavan kerran, kun keksin neuloa kirjoneulesukat, neulon valmiista ohjeesta. Ja jos joskus vielä erehdyn suunnittelemaan jotain omaa, se ei taatusti tule olemaan kirjoneuletta.

19 kommenttia:

 1. Oi ihana tuo oranssi! :) ja olen itsekin tykästynyt pystyraidalliseen, helppo neula ja kiva lopputulos.

  VastaaPoista
 2. Hui. Minä nostan hattua. Paitsi että sukat ovat hienot, niin onhan se kirjoneuleen suunnittelu ja kohdistelu varmaan ollut aika säätöä. Minulta jäisi tuo tekemättä.

  VastaaPoista
 3. Kauniit, syksyisen oloiset sukat! Kuvio on niin ihastuttava, että voisit vallan mainiosti jatkaa kirjoneuleiden(kin) suunnittelua! :)

  VastaaPoista
 4. On nämä kyllä kauniit. Ihana väriyhdistelmä! Pitkät langanjuoksut tosiaan näkyvät helposti pinnassa, mutta näiden kohdalla ei ainakaan kuvissa häiritse.

  VastaaPoista
 5. Nuohan on tosi hienot! En ikinä osais suunnitella mitään tuollaista. Varmasti työlästä, mutta varmasti myös lopputulos palkitsi kovan työn :) .

  VastaaPoista
 6. Tässä alkaa tehdä mieli kurpitsaa.. :D

  VastaaPoista
 7. Oi että miten hienot, tykkään kuviosta kovasti! Ja väritkin niin mahtavat... Kirjoneuleen suunnittelu on kyllä vaikeaa niiden langanjuoksujen takia, huomasin sen kun Kuusenkäpyjä tein: ne langanjuoksut.

  VastaaPoista
 8. Ai kun ihanat! :) Pitäisikö ohjetta muokata niin, että lehdet olisivatkin varressa (ja eri varsissa) kohdakkain? Ei niin eloisaa, kuin nyt, mutta ehkä helpompi neuloa? Olisi meinaan kiva nähdä nuo myös esim. vihreän säyissä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä auttaisi asiaa, mutta jotain muutakin pitäisi vielä tehdä, että pitkistä langanjuoksuista päästäisiin kokonaan.

   Poista
 9. On muuten hienot sukat! Tuo väritys etenkin iskee meikäläiseen.

  VastaaPoista
 10. Hienot sukat, Ihanat nuo värit!

  VastaaPoista
 11. Valtavan ihanat sukat! Värit ja kuvio ovat kyllä just minun mieleeni.

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)