17. kesäkuuta 2013

Kesällä kerran..

Maanantaina on aika muistella mennyttä viikonloppua. Mulla oli hyvä sellainen. Perjantaina käännettiin parin ystävän kanssa auton nokka kohti järvenrantaa ja ystävän mökkiä. Luvassa oli rentouttavaa puuhastelua.

Ensin vähän suunniteltiin.


Sitten tartuttiin toimeen....ja ihailtiin tuloksia.Ooh ja aah! Aika hienoja värejä saatiin aikaan.


Samalla kun väripadat porisivat turistiin kehräämisestä ja kehruuope näytti mallia. Sitten pääsi meikäläinenkin ensimmäistä kertaa polkasemaan. Iiks!


Se oli vakavaa hommaa.Pikkuisen vyyhdin sain kuitenkin aikaan ja olen siitä kovin ylpeä. Ihan itte tein!

Ja koskapa ystäväni rukin omistaja ja kehruuopeni on ihan hirmuisen ihana ja kiva, rukki muutti hetkeksi mulle lainaan. Aion ampaista tänään villaostoksille ja kehrätä ainakin seuraavat kolme päivää.

Kaiken tuon värjäämisen ja kehräämisen ohella tietysti syötiin, saunottiin ja käytiin naku-uinnilla, mutta näistä mulla ei yllättäen ole kuvia. Ei ainakaan julkaisukelpoisia sellaisia.

Kiitos asianosaisille, oottepahan aika huippuja tyyppejä!

9 kommenttia:

 1. Ai että, on kyllä mahtavan näkönen viikonloppu ollut! Tollaset mökkireissut kelpais mullekin :D

  Mun on myös ehkä pakko kokeilla langan värjäämistä tänä kesänä. Jostain syystä keltaset neulomukset on alkaneet miellyttää silmää, mutta ko. väristä mutta edullista lankaa on ollut vähän vaikea löytää. Mitä värejä te käytitte näissä keitoksissanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keitoksissa käytettiin reaktiivivärejä, sekä jauheita että nestemäisiä. Merkkejä en muista, kun värti ei ollu mun omia.

   Poista
 2. Oi vau, mitä värjäyksiä! Ja oo, pääsit polkemaan! Joko kävi kehruuhurahdus? :D Kuulostaa ja näyttää ihan huipulta viikonlopulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mä vähän taisin hurahtaa. Hain lisää villaa Titityyltä ja nyt mulla on uus letti muotoutumassa langaksi. Vihdoin mä ymmärrän, mitä se tarkoittaa, kun sanotaan, että kehrääminen on meditatiivista.

   Poista
 3. Ihanan värisiä lankoja olette värjänneet :)

  VastaaPoista
 4. Nams mitä värejä langoissa! Ja onnea ekasta kehruusta, siitä se addiktio alkaa :D

  VastaaPoista
 5. Oih ja huoks mitä upeita värejä!!!! Ihanaa Juhannuksen odotusta.

  VastaaPoista
 6. Näyttää olleen huisin kiva viikonloppu! Kehräämisestä totean vain: welcome to the dark side:)

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)