14. tammikuuta 2014

Tuplapipo tuplana

Vähän ennen joulua sain käsiini ensimmäisen kerran Dropsin Cotton Merinoa. On kuulkaas kiva lanka! Pehmeä ja puuvillainen, mutta ei kuitenkaan niin halkeileva kuin pelkkä puuvilla. Kaiken hyvän päälle siinä on vielä monta herkkua väriäkin, erityisesti sellainen ihana, murrettu keltainen. Siitä täytyi ehdottomasti neuloa pipo!


Puuvillamerinoa pipon sisäpuolelle, jotta ei varmasti kutittaisi ja 100% merinoa päälle, jotta varmasti olisi lämmin. Tuplapiposta tuntui tulevan niin paksu, etten uskaltanut ryhtyä tekemään piposta pidempää, löpöttävämpää mallia. Pelkäsin, että pipo vain töröttäisi jäykkänä päälaella.


Siitä piti siis tuleman sellainen ihan tavallinen, istuva pipo. Sellainen siitä toki tuli, mutta jäi mokoma lyhyeksi! Ääh! Koskapa tämä selvisi täydellä varmuudella vasta jouluna, alkoi joulun jälkeen uuden, paremman pipon tikuttelu.


Kun ensimmäinen pipo oli jo mokattu, ei mulla ollut enää juurikaan hävittävää. Ehkä se löröttävämpi versio sittenkin voisi toimia. Ja heureka! Sehän toimii!


Ohje: Christopher
Lanka: Drops Cotton Merino (keltainen) ja Drops Merino Extra Fine (ruskea ensimmäisessä pipossa) sekä Cascade Yarns 220 Sport (ruskea toisessa pipossa)
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: Hidden Heart ja Renaissanse


Kahden ihan samanlaisen pipon neulominen tuntui tylsältä, joten jälkimmäisen pipon sisään piilotin sydämen sijaan kisun (Vai ketun? Noh, jonkun eläimen.)

Näinä muutamina pakkaspäivinä olen jo ehtinyt ihmetellä, miksi mulla ei itselläni ole tuollaista pipoa. Ei nimittäin yksinkertainen pipo juuri riitä, kun viilettää pakkaskelillä polkupyörällä mäkiä alas. Aivothan siinä jäätyy. Pitänee ryhdistäytyä ja alkaa suojata ystävien aivojen lisäksi myös omiaan.

19 kommenttia:

 1. Kivat peruspipot, joissa kuitenkin on se pieni juju!.
  Pitääpä tutustua tarkemmin tuohon puuvillamerinoon.

  VastaaPoista
 2. Todella mahtava pipo! On ainaki lämmin ko on kaks päällekkäin ja extralörppää tuolla takana (musta jotenki lörppäpipot lämmittää paremmin ko semmoset naftit, istuvat). Kettu se on. Tai sit joku Transformers-merkki.

  VastaaPoista
 3. Hienoja pipoja kaikki! Ja kiitos lankavinkistä! :) Näillä -20 asteen pakkasilla kyllä tarvitsee kaksinkertaisen pipon! Hrrr! Vaikka en kyllä valita! Parempi se on tämä kuin ne rapakelit!

  VastaaPoista
 4. Upeat pipot! Minullakin olisi tuo ohje, mutta langat puuttuu. Nyt kyllä tartteis tuplalämpöä!

  VastaaPoista
 5. Onpa kyllä kiva malli! Väriyhdistelmäkin on hieno. :)

  VastaaPoista
 6. Nuo värit on ihan tosi buenot ja perusmallisia pipoja ei voi koskaan olla liikaa!

  VastaaPoista
 7. Mainioita! Tämä vois olla vastaus miunkin pipo-ongelmaan, tuntuu että näillä pakkasilla ei paksuinkaan pipo riitä kämmittämään korvia...

  VastaaPoista
 8. Kettuhan siinä! Aika vekkuleita myssyköitä :).

  VastaaPoista
 9. Pitäis tehdä tuplapipo kans!
  Omista pipoista kun aina tuulee läpi.. Testasitko millainen on viimalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut kyllä testattua, miten toimii tuulisella säällä. Joutunee odottamaan käyttökokemuksia pipon uudelta omistajalta.

   Poista
 10. Onpa kyllä ihana pipo ja näyttää tosi pehmeältäkin!

  VastaaPoista
 11. Ihana pipo! Varmasti lämmin. Ja kiva yksityiskohta tuo eläin :)

  VastaaPoista
 12. Ihana. Väritkin on mitä parhaimmat. Tuplapipossa vois olla järkeä. Oi mä tykkään tuollaisista merino-puuvilla langoista eivät kutita. Olikohan tuo joku kausilanka?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan Dropsin uutuus, ei pitäisi mikään kausilanka oleman, ei ainakaan toivon mukaan. Ainakin markkinoilla se on toistaiseksi, ei ole markkinoitu mitenkään spesiaalieränä, joka loppuisi minä hetkenä hyvänsä. Ei oo meno niinku Novitalla. ;)

   Poista
 13. On kyllä niin hieno ja hyvä pipo näillä kirpakoilla pakkasilla! Tuultakin tuntuu ihan hyvin pitävän, varmaan neulepipoista parhaiten.

  VastaaPoista
 14. Nyt kun aikaa on kulunut, voisit kertoa, miten lanka käyttäytyi pidossa, venyikö tms... terv Rattu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti pipot eivät jääneet omaan käyttööni, enkä ole tullut kysyneeksi, miten lanka käyttäytyi käytössä. En siis osaa vastata.

   Poista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)