16. joulukuuta 2013

Kuumehöyryissä

Pönötin viikko sitten lauantaina lankakaupassa ja tuijotin lankahyllyjä. Oli vähän huono olo, kylmä ja tukkoinen, semmoinen kuumetta nostatteleva fiilinki. Lupasin itselleni, että saan ostaa vähän lankaa, noin niinkuin lohtulangaksi, kun sitä oltiin kerran kipeäksi tulossa. 


Ohje: Another Pair of Mittens yhdisteltynä Siililapasten ohjeeseen
Lanka: Schachenmayr nomotta Brazilia (se hapsuinen lanka) ja Drops Karisma
Puikot: 3,5 mm

Noh, niin. Johan te näitte, että mä ostin sitten kerällisen 100% polyakryyliä, hapsulankaa. Tuli sellainen pakottava tarve saada neuloa tuollaiset siilit, ja vielä sellaiset pienet, lapsen käteen sopivat. Minkäs sitä kuumehöyryilleen mahtaa, ostin muovia ja neuloin siilinpoikaset.


Normaalisti sanoisin, että viekää mut hoitoon. Mä ostin muovilankaa! Mutta minkäs sitä kuumeiselle itselleen mahtaa. Onneksi on Burana, Panadol ja piiiiitkät päiväunet. Nyt on siilinpoikaset toteutettu ja kuume selätetty. Lopputuomiona sanoisin, että projekti sisälsi liikaa viimeistelyhommia ja tympeää muovilankaa, mutta lopputulos on valtavan söpö. Ei siitä mihinkään pääse.


Viimeiseen kuvaan asettelin siilinpoikasen kaveriksi oman lapaseni, jotta siilien koosta saisi vähän käsitystä. Pienethän ne. Poikaset pökättiin vielä lahjalaatikkoon odottelemaan sopivan käsiparin vastaantulemista.

10 kommenttia:

 1. Siililapaset on kestosuosikkeja joulumyyjäisissä, olkoonkin muovia. Itse olen jemmaillut tätä maailman hirveintä lankaa turuilta ja toreilta, ja mihinkään muuhun hapsulanka ei sovellu kuin siilien piikeiksi. Oma siilipäivitykseni odottaa päivittäjää. Mutta söpöjä ne silti on ku mitkä!

  VastaaPoista
 2. Ihanat siilit. Suorastaan suloisuuden huiput.

  VastaaPoista
 3. No onhan nuo hurjan söpöt!
  Ehkä välillä pitääkin neuloa muovilankaa, jotta muistaa miksi sitä ei kannata alkaa hamstrata, vaikka kuinka halvalla saisi... :)

  VastaaPoista
 4. Söpöt kuin mitkä, ei kukaan kyllä ois tuota lankaa muuhun tarkoitukseen ostanutkaan :D

  VastaaPoista
 5. Kuumeostokset on parhaita, ite aattelin nyt ostaa parit meikit kunnon kuumeessa - saapi nähä mitä tulee :D Ihanat pikkusiiliset!!!

  VastaaPoista
 6. Hih, suloiset! Juuri eilen ostin tuota samaista tummanruskeaa Brazilia siilejä varten. Eivät vaan taida valmistua ennen joulua.

  VastaaPoista
 7. Hienot pikkusiilit! Aikoinaan tein kummitytölle myös. Ne olivat aika reilut, joten niitä on pidetty vasta nyt. Päiväkodissa hän aloitti muotivirtauksen, koska nyt siilejä on alkanut näkyä yhdellä sun toisella päiväkotikaverilla:)

  VastaaPoista
 8. Heh suloiset on! Mutta mulle on jäänyt kyllä pahat traumat viime vuoden pörrölapasista joita neuloin jotain pari viikkoa hermot sinkeellä. Mut valmiiksi sain ne ja ne oli pyynnöstä tehdyt, joten kiva oli saada valmista!!!

  VastaaPoista
 9. Söötit pikkusiilit :) . Kannatti sortua muoviin ja hapsulankaan!

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)