9. joulukuuta 2012

Sukkahullu täällä, hei!

Jos joku ei ole vielä pannut merkille, niin täten ilmoita olevani sekaisin sukista. Laskeskelin juuri, että olen saattanut valmiiksi tämän vuoden puolella 54 paria sukkia. Siis viisikymmentäneljä paria! Huhhhuh.Ei liene siis ihme, että olen töissä saanut lempinimen "Sukkis" ja että ihminen, johon vasta tutustuin sai minut lupaamaan, etten neulo tänä vuonna enää ainuttakaan paria sukkia. Kuinka ollakaan, vieroitusoireet ovat alkaneet. Hoidoksi mulle siis vähän kuvia tämän vuoden suosikkisukistani.Männä kesänä ihan tuskastelin tätä sukanneulomistani, kun puikoille ei tuntunut eksyvän mitään muuta. Pohdin ihan tosissani, että olenko mä todella se Hullu sukankutoja, niinkuin eräs ystäväni mua kutsuu. Totesin, että olenhan mä.Sitä piti tietenkin panna vastaan ja neuloa ehdottomasti jotain muuta, niinkuin kauniita takkeja ja paitoja ja, ja.. Siinä suunnitellessa piti vaan ottaa puikoille sukat tai parit(kymmenet).
Loppuvuodesta keksin neuloa villatakin, kesken hektisimmän joululahjaneulonnan. Vastoin odotuksiani se valmistui yllättävän nopeasti, ehkä nopeammin kuin yksi haastavansorttinen sukkapari.Tulipahan todistettua itselle, että pystyn neulomaan muutakin, kuin sukkia. Vielä kun pysyn tämän vuoden erossa sukkaneuleista, olen totaalisen tyytyväinen itseeni ja annan itselleni luvan neuloa ensi vuonna ihan sitä mitä huvittaa. Olkoon se vaikka 100 paria sukkia, jos siltä sattuu tuntua.

36 kommenttia:

 1. Ei siinä oo mitään vikaa, jos on vähän vinksallaan sukkiin päin, mäkin oisin :D aij niin upeita sukkia, oot kyllä taitava :)

  VastaaPoista
 2. Upea sukkakavalkadi upeista sukista! 54 tarkoittaa siis enemmän kuin yksi sukkapari per viikko!! Huima tahti

  VastaaPoista
 3. Neulo vain sukkia. Ja kokeile sitä 100 paria. Mä olen sen muutamana vuonna tehnyt eikä ottanut lujillekkaan. Tosin osa oli lasten sukkia, mutta kuitenkin. Neulot kauniita sukkia.

  VastaaPoista
 4. Ei paljon kannata itseltä kieltää tuommoisia. Sillä on varmasti sama vaikutus kuin langanostolakolla; tulee vaan ihan pakottava tarve ostaa sitä lankaa. :)

  VastaaPoista
 5. Vau, tosiaankin enemmän kuin sukkapari viikossa :) Hienoja sukkia kyllä ovat!

  VastaaPoista
 6. Niin kauniita sukkia, että arvonimi Hullu sukankutoja on otettava ylpeänä vastaan! :)

  VastaaPoista
 7. Kun kerran neuloo noin älyttömän kauniita sukkia, pitää niitä kyllä saadakin neuloa ainakin yhdet viikossa! Minä tein pikaisen laskutoimituksen enkä kyllä taida päästä kuin puoleen tuosta sukkamäärästä tänä vuonna (ja sittenkin on ihan sukkaähky). Sytomyssyistä ja muista hyväntekeväisyyshatuista ei sitten puhutakaan yhtään mitään...

  Mun pitää ilmeisesti ensikin vuonna suunnitella (sulle) jokunen sukkamalli...

  VastaaPoista
 8. Ei kai sitä kannata olla neulomatta, jos tykkää. Sukkia kuitenkin tarttee aina. Etenkin talvisin. :)

  Oot neulonu niin kauniita sukkia! Minä en ole saanut yhtään sukkaparia valmiiksi tänä vuonna. Monta olen aloittanut, mutta kaikki ovat jääneet kesken. Jos vaikka ensi vuonna sitten.

  VastaaPoista
 9. Jos on noin taitava sukanneuloja, niin mitä sitä suotta muuta neulomaan! Samalla inspiroit muita neulojia taidonnäytteilläsi (ja herätät kateutta, mur)! ;)

  VastaaPoista
 10. Olen vuoden varrella useaan kertaan ihastellut kauniita sukkiasi, mutta tuo kuvakimara todella paljastaa sukkahulluutesi. Ja ihan hyvässä mielessä - aivan mahtavia sukkia! Odottelen jo jatkoa sukkaputkellesi :)

  VastaaPoista
 11. Ensimmäisissä tosi nättiä lankaa, mitähän mahtaa olla? :)
  Oikein kauniita sukkia olet kutonut :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin sukkiin kanssaneulojalta saatuja satunnaisia jämiä, muistaakseni kolmea eri lankaa. Vyötteettömiä mysteerilankoja siis kyseessä.

   Poista
 12. Mukavan määrän olet kauniita sukkia neulonut :) oma sukkakokoelmani on vaan puolet sinun tekeleistäni ja luulin neulovani hurjan määrän sukkia :D

  VastaaPoista
 13. Mä en kestä!! Yli 50!!! Rispektiiii!!!!! ;oD

  VastaaPoista
 14. Mikä tahti, yli sukat per viikko reilusti, jos nyt jo on 54 paria täynnä. Mutta nuo sun sukkasi ovatkin äärettömän ihania, ei ihme jos sukatuttaa! Mielenkiinnolla odotan sen neuletakkisi kuvia!

  VastaaPoista
 15. Aivan upeat sukat näissä kuvissa! :)

  VastaaPoista
 16. Ei sukkahulluus ole mitenkään pahasta. Anna puikkojen viuhua vain ;)

  VastaaPoista
 17. Siis viisikymmentäneljä?! Vau, mikä määrä. Tuohon on hyvä pyrkiä! :) Ja kaikki noin kauniitakin vielä.

  VastaaPoista
 18. Hassu! :D Huh-huh, on tuo 54 paria aikamoinen saldo. :D

  VastaaPoista
 19. Siis aivan upeita sukkia! Ei voi kuin ihaillen huokailla... ^^

  VastaaPoista
 20. Hurja mimmi olet kyllä:D Minäkin sentään sukkahullu, mutta tahtini on ihan säälittävä sinuun verrattuna, hih! taidan mennä sinne kuuluisaan nurkkaan häpeilemään..

  mutta aivan ihania sukkasia - nams!

  VastaaPoista
 21. Siis wau minkä määrän olet neulonut kauniita sukkia.

  VastaaPoista
 22. En ole varmaan eläissäni kutonut yhtä monia sukkia kuin sinä vuoden aikana. Hienoja sukkia, nostan hattua!

  VastaaPoista
 23. Voi apua, ihana sukkakuvakollaasi! :) Herkullisia malleja ja värejä.

  VastaaPoista
 24. Ihania! Sukkia ei voi koskaan neuloa liikaa. Mä oon jo tehnyt yli kaksikymmentä paria tänä syksynä =) Ei se oo hulluutta!

  VastaaPoista
 25. Kiitän tuesta ja kannustuksesta. Ehken mä sitten olekaan ihan kajahtanut. Tai jos olen, niin jotenkin hyvällä tavalla. :D

  VastaaPoista
 26. Voi apua miten hienoja sukkia!!

  VastaaPoista
 27. Mahtavaa! Hurrrrja määrä sukkia!

  VastaaPoista
 28. Aivan huisin hienoja sukkia ja niin ihanissa väreissä! Olenkin ihaillut neulomistahtiasi, enkä turhaan. Kiitostakin annan, sillä ei tarvitse kauan miettiä, minkälaiset varpaanlämmittimet puikoille pistäisi, kun täältä voi vain käydä valitsemassa mieleisensä mallin (ja jännittää, monenko kuukauden päästä valmistuvat...). Niin että anna palaa vain!

  VastaaPoista
 29. Tsemppiä, eihän tätä vuotta ole enää pitkästi jäljellä. :) Aivan ihania sukkia kyllä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 30. Sä oot kyllä hurja, mutta mahtavia sukkia neulot kuitenkin! Aivan ihania ne on kaikkia :D

  VastaaPoista
 31. 54 paria sukkia, huh huh - ja millaisia sukkia, todella upeita kaikki!

  VastaaPoista
 32. Mahtavaa! Ihania, upeita sukkia. Vähän kadehdinkin. :D

  VastaaPoista
 33. siis W.A.U!! ps. nuo sydänsukat on niin mun lempparit että joutuu taatusti kyllä tehä itellekki jossaki vaiheessa. <3

  VastaaPoista
 34. Tosi taiteellisia sukkia, voi ihmettä! täällä Savon sydämessä viisi sukanneulojaa teki hullun päätöksen neuloa sukat uusille kansanedustajille. Aloitettiin helmikuussa ja nyt on valmiina 110 sukkaparia 15.5.15 mennessä. Jotkut neulojista eivät olleet ikinä
  tehneet yksiäkään sukkie, mutta nyt alkaa taitoa karttua. Tarkoitus on viestittää kansanedustajille, että myös täällä Savon sydämessä asuu ihmisiä, jotka osaavat ja haluavat tehdä työtä täällä. Laskimme myös sukkaparin tekohintaa ja tässä tulos: Yhden sukkaparin työn hinta on n. 200 €. Siis laskepa, kuinka paljon olet jo hankkinut noilla kauniilla sukillasi. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä te savolaiset olette aikamoisia, yllytyshulluja! Hieno idea, menestystä sukkaneulontaan!

   Poista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)