12. joulukuuta 2012

Laadukasta on!

Ostinpa taannoin upouudet sukat. Ostin. Sukat. Villasukat. Juu, en ole järin terävä tyyppi. Varsinkin, kun ostamani sukat oli neulottu langasta, jota en suuremmin arvosta. 


Siinä ne ovat. Ennen ensimmäistä pesua, neljän päivän käytön jälkeen. Jälleen kerran, mua sapettaa. Siappaa ja syrämestä ottaa. Miksi pitää hakata päätänsä seinään, kun tietää laadun olevan tätä? Nyt on aika vannoa, kautta kiven ja kannon, notta varastot neulon pois, sitten en enää koske tähän lankaan. En pitkällä tikullakaan. Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön!

29 kommenttia:

 1. Saaks kysästä mitä lankaa on kyseessä? Pahaltahan tuo näyttää päivän käytön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä päivää käyttöä ja nyppymäärä on tuo. Mrh. Se on sitä lankaa, mistä koko Suomi neuloo: seiskaveikkaa.

   Poista
 2. Lanka kiinnostaa minuakin, vaikka osaan jo arvata mistä on kyse... Mulla on sitä varastot täys. Vanhat langat kestää paremmin kuin uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa vara parempi, todellakin. Se on just sitä, mitä ajattelitkin.

   Poista
 3. Siis ostit..? Suurisydämisenä ihanana ihmisenä halusit varmaan tukea jotain hyvää tarkoitusta. Mutta voi elämä tuota nimenomaista lankaa, se tekee just noin. Onneks miulla ei oo sitä ollenkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun myyjänä oli niin herttanen eläkeläisrouva ja ne sukat oli niin kovin kauniit ja, ja. Hmh, ois pitäny laittaa sukat vitriiniin, eikä ottaa käyttöön.
   Sä olet kyllä hyvässä osassa, kun et ole moiseen lankaan sortunut. :)

   Poista
 4. No oho, onpa kyllä vauhdikasta! Ja arvasin kans heti, mistä langasta oli kyse... Muistaapa taas olla ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää lanka alkaa olla jo surullisen kuuluisa tuosta laadustaan.

   Poista
 5. Ystävä lähetti tänne maailmalle muutaman kerän noita lankoja, sillä nehän on sama kuin sisu, sauna, Sibelius ja Fazerin sininen! Tai siis on ollut.. Harmitti, ja olin kyllä aikalailla yllättynytkin, että heti nyppyyntyivät ikävästi. Ei siis uudemman kerran, kiitos, kun kaikilla muillakin tuntuu olevan samat kommentit. Onneksi on pussillinen vanhaa vuosikertaa jäljellä, olkoonkin sitten kaikki sukat samanvärisiä!

  Iiris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vanha laatu tosiaan oli sitä Laatua. Nyt on pelkkiä susia joka kerä.

   Poista
 6. No voithan ajatella että sentään tuit käsityöläistä?

  Kommenttini edelliseen postaukseen: pimee tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. :) Kyllä mä sitä myyjää näin yksissä toisissakin myyjäisissä, eikä mua sitten enää harmittanu niin paljoa. Kun se rouva oli edelleen yhtä ihana, vaikka lanka olikin huonoa.

   Minäkö pimee? :D Sä et edes tiedä vielä kaikkea..

   Poista
 7. Kyl mulla seiskaveikka on hyvin kestänyt käyttöä. Mutta miten ihmeessä noi on mennyt noin nopeeta paskaksi?:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se seiskaveikka mullakaan puhki mene käytössä, mutta nyppyyntyy ja huopuu niin rumaksi niin nopeasti, että ei siitä neulottuja sukkia kiinnosta kovin pitkään käyttää.

   Poista
 8. Minullakin kovat käyttöä kestäneet, ei siis kantapää hevillä paista, mutta tuo nyppyyntyminen on jotain ihan jäätävää! Saman valan vannon minäkin, kunhan lopuista pääsen eroon.

  VastaaPoista
 9. Sama kokemus tuosta langasta. Se menee ihan hirveän näköiseksi saman tien, vaikka vain parketilla kävelisi, pahimmassa tapauksessa jo kutoessa. En tykkää :( . Varastosta löytyy vielä jonkin verran keriä mutta uusia ei tähänkään talouteen tule ellei laatu palaudu wanhalle hywälle tasolle ;)

  VastaaPoista
 10. Mua kyllä tässä nyt enemmän ihmetyttää miksi ostit villasukat kun on neulonut niitä tänä vuonna vaan ihan "muutaman parin"? ;)

  VastaaPoista
 11. Seiskaveikkaa arvatenkin.. Mä vihaan sitä lankaa mut jostain sitä aina lankavarastoihin täydentyy kun vanhoja on saanut neulottua pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mikä kumma siinä on, että joku aina tuuppaa sitä mullekin lisää? Tai sitten kaivelen sitä jostain varastosta yhtäkkiä lisää. Huhhuh.

   Poista
 12. Voi veikkaa :( Oikein harmittaa että langan laatu on tuollainen, varsinkin kun on niin suosittu, melkein monopolilanka marketeissa. Olispa muuten hauska järjestää vaikkapa Sukkasadon tiimoilta yksvuotis synttärit sukille ja katsoa miltä ne näyttävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Tuntuu hölmöltä, että Suomen suosituin sukkalanka on laadullisesti näin huonoa. Yksivuotissynttärit oiskin tosi hyvä idea!

   Poista
 13. Juu, myös nalle nyppyy, mulla sukat käytössä muutaman, päivän ja ihan kauheet

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)