5. toukokuuta 2011

Asennevammako?

Ravelryssä poristiin taannoin hyväntekeväisyysneulonnasta Merimieskirkolle. Ensi jouluksi olisi tarkoitus saada sukkia merimiesten jalkoja lämmittämään. Koska langat saadaan kirkolta, ei tarvinnut muuta kuin vastaanottaa lanka ja neulaista sukat.
Kerä inhan väristä seiskaveikkaa odotteli jonkinaikaa kaapissa, ennenkuin siihen tartuin. En ole neulonut näin tavallisia miesten sukkia 7 veljeksestä vuosiin. Tämä neulomiskokemus kertoi miksi:
 • yök tuota väriä
 • yök sitä langan tuntua
 • yök niitä valmiita sukkia
 • YÖK!

Mulla lienee vain asennevamma. Kyllähän nämä lämmittää jaloissa ja värit ainakin on kivat, vaikka nuo raitakuviot ei mun silmääni miellytäkään. Tärkeintä on kai se, että ne lämmittää ja kestää ainakin jonkin aikaa. Ellei niin nättinä ja nukattomana, mutta jos edes reiättömänä?

8 kommenttia:

 1. No mutta onhan ne nyt ihan jees :D Ja ainakin menee hyvään tarkoitukseen :D Nyt äkkiä jotain ihanaa puikoille niin ei jää yök päälle!

  VastaaPoista
 2. Aivan, kudoin taannoin loppuun kaverin aloittamat sukat samaisesta langasta ja kauhistelin sitä langan tuntua. Jos on pitkään kutonut noista "muista", niin tuo on kumman sameeta ja tahmeeta. Tai jotain. Mutta kestää käytössä. Ei merimiehet välitä.

  VastaaPoista
 3. Jos on vamma, niin täällä on toinen "vammainen". Siihen päälle vielä kutiseva ihottuma, jonka tuosta ihanuudesta saan.

  VastaaPoista
 4. Ah, ihanaa etten ole ainut, joka omaa samaisen vamman kyseistä lankaa kohtaan. Mä en enää yhtään ihmettele, että miks joillekin neulominen ei koulussa uppoa, itse kun kokielin taannoin kyseistä lankaa. Yyyh. Toivottavasti ite tulevaisuudessa opena voi vaikuttaa asiaan...

  VastaaPoista
 5. Suon itselleni oikeuden päätellä näistä kommenteista, että mulla ei ole asennevammaa, vaan seiskaveikka ei oo se maailman parhain lanka. Huh, mullon lupa neuloa jotain ihanata.
  Maritta, nyt puikoille ÄKKIÄ jotain ihanaa, pehmoista, luksusrakkauslankaa!

  VastaaPoista
 6. Kieltämättä langan väri on aika karmiva minn silmääni.. Mutta hienoa, että siitä huolimatta osallistuit projektiin, jolla pidetään merimiesten jalat lämpiminä. Ja noiden jälkeen osaa varmasti taas arvostaa niitä kivoja, pehmoisia lankoja :)

  VastaaPoista
 7. Minun mummovainaalla oli ilahduttavan positiivinen elämänasenne ja hän jätti mielummin negatiiviset asiat sanomatta. Me jälkipolvi yritetään jatkaa samalla linjalla ja tässä yhteydessä voisi todeta jotta sukathan ne kyllä mutta... :)Ihan varmasti lämmittävät saajan mieltä ja jalkoja, mutta tunnistan samanlaisen "asennevamman" myös itsessäni. Yksi ohut hyvä sukkalanka on jäänyt rumuutensa ansiosta neulomatta. Mietin jo, että neuloisin siitä sukat ja vaikka värjäisin jälkikäteen, mutta en tiedä onko minusta siihen :)

  VastaaPoista
 8. Käsityönopettaja, karmivaahan tuo todella on, mutta yritetän ajatella vain sitä positiivista puolta, että lämmittäähän ne rumatkin sukat.

  AnniKainen, positiivisuutta pitäisi kyllä viljellä enemmän, sitä kun ei koskaan tässä mualimassa liikaa taida olla liikkeellä. Ja faktahan on se, että jos on ruma ja inha lanka, niin ei sitä huvita neuloa ja ilo häviää koko harrastuksesta. Ja siihenhän tässä ei ole mitään järkeä pyrkiä.

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)