13. lokakuuta 2010

Virkkausta ja kirosanoja

HUH! Mä olen saanut valmiiksi asti kolme (3) patalappua. Kyllä se ottikin voimille. En ymmärrä miksi virkkuukoukku ei ole koskaan sopinut mun käteen yhtä hyvin kuin puikot. Saattaa toki johtua harjoittelun puutteesta, siksipä tässä nyt on taas harjoiteltu.

Nämä patalaput on väännetty Gjestalin Jannesta, 3 mm puiko- niin siis koukulla. Janne on kaivettu lankavaraston pussukoiden ja nyssäköiden seasta, ja koukku on tietysti se ainoa virkkuukoukku jonka omistan. Koska mulla on virkkauksen perustermitkin hakusessa, piti ottaa You Tube avuksi. Katsastin kyllä enemmän kuin monta kymmentä videota, ja harjoittelin. Näitä patalappuja tehdessä tulikin enimmäkseen harjoiteltua sitä purkamista. Virkkasi ensin ympyrää, kirosin, purin, virkkasin, kirosin ja purin taas. Mun pyöreät patalaput tahtoi muotoutua vain kipaa muistuttaviksi asusteiksi. Pah. Lopulta kärsivällisyys loppui ja pyöreän patalapun virkkaaminen sai jäädä. Onneksi patalaput voi olla ihan minkä muotoisia vaan!

Sen sijaan, että mä olisin virkkaamisesta innostunut, kyllästyin. Halusin pysyä visusti puikoissa kiinni. Ainakin niin kauan kunnes käväisin Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnissä ja koppasin mukaani kolmella eurolla tämän:

Tästä löytyy kyllä yksi jos toinenkin kutkuttava ohje. Täytynee siis jatkaa harjoituksia, että osaan joskus toteuttaa jotakin tästä kirjasta.

Lopuksi jotain TOSI söpöä:

Se kotiutui eilen ja se on nätti. <3

8 kommenttia:

 1. Omastakin kirjahyllysta löytyy kyseinen virkkauskirja. Minua kutkuttelee se kolmiohuivi :)

  VastaaPoista
 2. Jep, kyllä virkkaaminen on ihan oma taiteenlajinsa. :) Minäkään en ole aivan sinut virkkaamisen kanssa, mutta kyllä sitä välillä jotain pientä virkkailee... ;) Tsemppiä harjoituksiin!

  VastaaPoista
 3. Uuu, kolmosen koukku Jannelle, aika haasteellista :-D. Vähintään nelosta olisin suositellut, voisi olla käsille lempeämpää. Joskus voisi pitää neuletapaamisessa virkkauksen alkeiskoulun ;-).

  VastaaPoista
 4. Emmuska, tuossa kirjassa on kyllä tosiaan kaikkea ihanaa. :)
  ArualMaria, onneksi en ole yksin tämän virkkaamisongelmani kanssa. :D
  TiiQ, tosiaan, kun muita koukkuja en omista ja Janne osui ekana käteen, niin näin kävi. Haha. Mutta toki tarkoitus olikin saada melko jämptiä pintaa, nuo lappuset kun tulee semmoseen lautasenaluskäyttöön.

  VastaaPoista
 5. Kävin minä täällä jo kommentoimassa, minne se hävisi?? No, ärräpäitä täälläkin, joskus vaan on. kauniita nuo patalaput, ja tuo kirja tarttui minunkin mukaani. Virkkaaminen on oikeastaan tosi hauskaa:)

  VastaaPoista
 6. Oho, aikamoinen löytö kolmella eurolla! Hienoja patalappuja ;)

  VastaaPoista
 7. Pirjo, joskus nämä nettihommat on mystisiä ja kommentit katoaa. ;)
  Kiitos enkuli ja Emma. :)

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)