6. lokakuuta 2010

Jämistä käyttösukiksi

Kun neuloo sukkia, kertyy sukkalangan jämiä. Ne on niitä typeriä nöttösiä, joita on liikaa pois heitettäväksi ja liian vähän, että niistä yksinään saisi mitään neulottua. Olin siis kerrankin reipas ja tekaisin jämistä itselleni sukat.

Juu, oikein tekaisin. Suit, sait ja sukkelaan. Aloitin näitä joku kaunis ja järkyttävän kuuma yövuoro, silloin kun yölläkin oli 30 astetta lämmintä. Raidat neuloutui oiken mukavasti, kunnes lankojen toisiinsa sotkeutuminen alkoi nyppiä valtavasti. Puolitoista sukkaa makaskin sitteni rojektipussukassa kaapin perällä pari kuukautta.

Lopulta nämä sukat pelasti ja neuloi valmiiksi tämä UFO:ihin kyllästynyt neuloja, jota typerät keskeneräiset ahistaa aika ajoin. Huh, vihdoinkin valmista. Muutenhan mä neuloisin kaikki muutkin keskeneräiset pois, mutkun tarvii noita joululahjoja neuloskella. Ja sit olis suunnitteilla alotella itsellekin yhtä ja toista mukavaa. Eiköhän ne keskeneräiset siellä kaapissa pysy vielä vuoden jos toisenkin.

Ohje: Omasta päästä
Lanka: Yhtä, tosta ja kolmattakin jämää
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä:Princess stripes

Lopullinen kuvassessio suoritettiin tietysti Herra Kippuraisen korvaamattomalla avustuksella.

3 kommenttia:

  1. Tosi kauniit! Jotenkin tuo vaaleanpunainen prinsessaraita ja harmaa sopii niin hyvin yhteen! Heti katoin, et hauskaa lankaa, mut hauskat jämät sitten!

    Maija

    VastaaPoista
  2. Kauniit ja onnistuneet sukat! Sitäpä se Herra Kippurainenkin varmasti katselee ;)

    VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)