18. joulukuuta 2015

Keltaista ja harmaata

Meidän piskuinen Himoneulojien Tukiryhmä on ollut olemassa jo kolmen joulun verran. Tänäkin vuonna sovittiin lahjaringistä, jossa jokainen tikuttelisi yhdelle ryhmäläiselle jonkin käsiasian. Minä neuloin Vyyhdille, jonka toivelistalla olivat lapaset.Ohje: Omasta päästä
Lanka: Hiekkarannan tilan kaksisäikeinen Kainuunharmas-lanka (harmaa) ja Virtain Villan kaksisäikeinen villalanka, itse värjätty (keltainen)
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Ravelryssä: Grellow

Halusin neuloa ehdottomasti jotain keltaista, joka sattui sopimaan kauniin harmaan kanssa mitä suloisimmin yhteen. Langat oli siis helposti valittu, mutta mallin kanssa taistelin tovin jos toisenkin.


Miten neulotaan lapaset toverille, jonka käsi on omaan lapioon verrattuna ihan tolkuttoman pieni? No ensin neulotaan. Sitten puretaan. Neulotaa, puretaan, neulotaan ja puretaan. Tuskaillaan. 


Jossain purkamisen ja tuskastelun välissä päästin, että valmiista mallista neulomalla en saa aikaan mitään sopivaa, joten loin sopivan määrän silmukoita ja neuloin menemään jotain simppeliä ihan omasta päästä. Ja hah, tulipas sopivat!


Tuplapari lapasia toimii siis sekä yhdessä että erikseen käytettynä. Riittää ainakin lämpöä, jos niitä oikeitakin pakkasia vielä joskus tulee.

11 kommenttia:

 1. Oi, hyvät parit! Niin nätisti passaavat yhteen ja erikseen :).

  VastaaPoista
 2. Onpa tosiaan kauniit lapaset ja ihanan väriset! ~Johanna

  VastaaPoista
 3. Tuli kyllä aivan huippuihanat lapaset! Mulla on tuo sama ongelma lahjalapasten neulomisessa, mutta päin vastoin. Mun käteni kun on pikkiriikkiset, sormet yhden nivelen mitan lyhyemmät kuin muilla, ja se tuo haastetta lapasten neulomiseen, kun pakkaa tulemaan aina liian pieniä.

  VastaaPoista
 4. Me yhä vaadittais näihin sitä ohjetta! :)

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)