11. joulukuuta 2015

13 yötä jouluun!

Vaikka täällä on varauduttu jouluun neulomalla lahjoja pitkin vuotta, niin silti se pääsi yllättämään; enää 13 yötä jouluun. Kääks!Tämä tonttu on laittanut turbovaihteen päälle ja aikoo kiireestä huolimatta saada viimeisetkin lahjat ajoissa valmiiksi.


Kiireeseen saattaa vaikuttaa myös se, että kesken lahjaneulonnan piti alkaa tikutella itsellekin lakkia. Tonttu-sellaista. Vietän usein jouluni töissä, eikä joulutöitä tehdä ilman tonttulakkia, eihän? 


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Louhittaren Luola Tuulen Tytär
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Ravelryssä: Christmas is coming!


Tontut ovat totisesti jo liikkeellä! Olkaa kilttejä, ettei teille käy vielä samoin kuin näille ilkikurisille kateille - joudutte vielä tontun sieppaamiksi! 

12 kommenttia:

 1. Oi ku kiva! Hiipanhan vois kietaista kaulalle niin ulkona ei tarvi huivia erikseen.. hmm.. täytyypä harkita neulomista. Raapustaisitko ohjeen tynkää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun muistiinpanot on tässä:
   Luo 2,5 mm puikoilla 112 silmukkaa. Neulo suljettuna neuleena joka toinen kerros oikeaa, joka toinen nurjaa niin kauan kuin huvittaa. Jatka sitten 3,0 mm puikoilla sileää normaalin lörppämallin pipon verran. Aloita sitten kaventamaan yksi silmukka lakin molemmissa sivuissa joka 6. krs. Jatka niin pitkään, kun huvittaa ja lankaa riittää. Lopuksi, kun kyllästyttää ja lanka näyttää uhkaavasti loppuvan, voi kavennella joka 5. kerros ja jossain kohtaa alkaa kavennella myös neljä silmukkaa kerroksella. Kun silmukoita on silmämääräisesti tarpeeksi vähän, kiskaise lanka silmukoiden läpi, kiristä ja kiinnitä kulkunen.
   Tadah, tonttulakki! :D

   Poista
 2. Hauskoja kuvia todella. Ihana hiippalakki.

  VastaaPoista
 3. Ja mulla on ollut tuo vasta ajatuksen asteella. Näyttää niin kivalle, että pitää toteuttaa.
  M#

  VastaaPoista
 4. Todelliset hyvän mielen kuvat! Ja neulottu tonttulakki on aivan ihana.

  VastaaPoista
 5. Aikas makee tonttulakki! Muistinpa tuosta, että pitääkin kaivaa viime jouluksi neulomani lakki esiin :)

  VastaaPoista
 6. Onpa hauskoja kuvia! Etenkin eka ja vika. Ja nyt muistin, että minulla on ollut to-do-listalla tonttulakki. Ei enää ehkä täksi jouluksi ehdi.

  VastaaPoista
 7. Onpa hauskoja kuvia! Etenkin eka ja vika. Ja nyt muistin, että minulla on ollut to-do-listalla tonttulakki. Ei enää ehkä täksi jouluksi ehdi.

  VastaaPoista
 8. Oot niin valloittava! Ilo ja siunaus työpaikallasi. Respect :)

  Ja kaunis lakki, upea punaisen sävy tuossa langassa :)

  VastaaPoista
 9. Hymy nousee huulille väistämättä :)

  VastaaPoista
 10. Mahtava myssy! Miekin joka vuosi suunnittelen että neulon täksi jouluksi kunnon tonttuhatun, mut sit se aina jää muiden hommien jalkoihin :P

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)