3. elokuuta 2015

Kultaisen kummitytön keltaiset pöksyt

Tavattoman kaunis keltainen merinovyyhti huuteli laatikostaan, että pitäisi päästä puikoille ja muuttua kummitytölle vaatteeksi, mielellään villahousuiksi.


Ohje: Jippo, Eiran langat -lehdestä, syksy 2014
Lanka: Ella Rae Lace Merino (keltainen) ja Malabrigo Yarns Sock (ruskea)
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Ravelryssä: PikkuJippo


Tuumasta toimeen ja tikuttelemaan! Överipitkät lahkeet (vaikkain ihan ohjeenmukaiset) kostautuivat loppumetreillä, ja lanka loppui kesken. Yksiväriset pökät oiskin olleet ehkä vähän liian tylsät, joten ruskea jämälanka paikkasi tilanteen hienosti. 


Ohje oli osin puutteellinen, joten toista kertaa en ihan heti lähtisi näitä tikuttelemaan, en ainakaan, ellei housuja pystyisi neuloessa sovittelemaan. Semmoinen mäihä kuitenkin sattui käymään, että näistä tuli kerrasta sopivat! Kasvunvaraa on toki, mutta kyllä ne kuitenkin jo jalassa pysyvät. Niin hyvin onnistui tämä rojekti, että lienee syytä kuunnella tarkemmin noita lankoja - tuntuvat tietävän itse aina parhaiten, mitä niistä pitäisi neuloa.

11 kommenttia:

 1. No voihan ryönä, jos se ohje mättää. Mä kun kovasti oon suunnitellut joskus nuo pöksyt jollekulle lahjaksi neulovani.. Somat tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on semmosia pikkuvikoja, että kyllä sillä ohjeella pökät aikaan saa, mäkin sain. Mutta lopputulos ei välttämäti vastaa sitä mitä piti. :D

   Poista
 2. Ovatpa nätit! Nyt kummityttö pärjää kylmällä kelillä.

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, kai pistit viestiä suunnittelijalle? Julkaisuihinhan nuita vipoja on hankalampi korjata, mutta jos sais erratan jonnekin edes. Nuo on kyllä tosi hauskat villikset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo tullu laitettua, jotenkin muka aina niin hankalaa, ellei suoraan Ravelryssä voi viestiä laittaa. Ohjetta ei siis oo lisätty sinne ollenkaan. Ja kun siis koko ohje on mun makuun liian ympäripyöreä ja muistiinpano-tyyppinen, niin errataa on vähän vaikea muotoilla.

   Poista
 4. Todella makeet housut ja sairaan hyvät värit! Mä eka aattelin, et oisit tehny itelles villapökät! Niitä sit seuraavaks talveks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullekin tollaset kelpais! Mutta kuka ne neuloo? Langat omia villapökiä varten on olleet olemassa jo alkutalvesta 2011 alkaen..

   Poista
 5. Nää on kyllä niin mainiot pöksyt =) Värit on varsin hienot myös.

  VastaaPoista
 6. Vooooi miten söpöset... Tällasia kyllä raaskii herkinkin lapsi pitää suoraan iholla, ei varmasti pistele!

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)