13. elokuuta 2014

Tallinnan tuliaisesta

Sain Tallinnan tuliaisina kauniin kerän ketunpojan väristä Shetlannin villaa. Se puhui heti aikovansa isona huiviksi, mutta mallia se ei kertonut. Pienen pohdiskelun jälkeen mieleeni muistui Väripolku-huivi viime syksyn Ullasta - eikun kokeilemaan!


Ohje: Väripolku
Lanka: Wool & Woollen Long ja longast
Puikot: 4,0 mm
Raverlyssä: Kuttu

Heti alkumetreillä ohjetta lueskellessa hoksasin, että lankani ei tule riittämään. Jostain syystä päätin silti posotella menemään, miettimättä myöskään sitä, että voisin neuloa huivin hitusen pienemmässä koossa. Pitsikaaviosta jäi jokunen rivi neulomatta, mutta ei se taida juurikaan haitata. Taidan tykätä tästä jopa enemmän näin. Onni onnettomuudessa, sanoisin.


Ohje on mukavan simppeliä neulottavaa, kun pelkkää sileää neuletta saa päästellä niin pitkästi ja pitsikin on sieltä helpoimmasta päästä. Siksi se taisi niin nopeasti puikoilta pudotakin - neljä päivää silmukoiden luomisesta pingotukseen ja lankojen päättelyyn. 


Ohje on mielestäni osin puutteellinen, joten vaikka tämä simppeli huivi onkin, niin ensimmäiseksi huivineuleeksi en tätä suosittelisi. Laittelin ohjeesta suunnittelijalle viestiä, joten jospa ohje tarkentuisi tulevaisuudessa.

13 kommenttia:

 1. Todella upee, on kyllä niin pienen ketun värinen!

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Eikä langan luppumista kesken edes huomaa :)

  VastaaPoista
 3. Simppelit on monesti niitä näteimpiä. Tykkään tuosta pitsistä. Hieno tuli!

  VastaaPoista
 4. Ja taas ihana huivi! Onpa mahtavan värinenkin!
  Lankatuliaiset on kivoja :)

  VastaaPoista
 5. Upea tuli ja täydellisen värinen lähestyvää syksyä ajatellen. Langan loppumista ei tosiaankaan huomaa.

  VastaaPoista
 6. Tyk-tyk-tykkään! Tämon ihana, niin lanka kuin mallikin. Tämä taitaa olla vielä kivempi yksivärisestä langasta kuin ohjeen monivärisestä. Langan loppumista kesken ei tosiaankaan huomaa mistään.

  VastaaPoista
 7. No voi... Juurikin tuon ohjeen nappasin ja kohta reunapitsiä aloittelen. Millaisia puutteita ohjeessa ilmeni?

  Huivisi on todella kaunis : )))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet jo kaavioon siirtymässä, niin etköhän tuota osaa huivin loppuun asti neuloa. :) Jos olet neulonut ennenkin pitsihuiveja/kolmion mallisia huiveja osaat kyllä kaaviotakin tulkita ja neuloa huivin ongelmitta. Suurin puute ohjeessa oli kaavioon siirtymisessä, jossa ei ohjeistettu, miten kaaviota tulee lukea. Aloittelijalle tämä voi tuottaa ongelmia, kokenut neuloja ei moista edes välttämättä huomaa ajatella.
   Antaa mennä vain, ohjeella saa kauniin huivin aikaan!

   Poista
 8. Sulta se tippuu näitä toinen toistaan ihanampia huiveja puikolta sellaista kyytiä etten saata ku ihimetellä. Tämäkin niin kivan värinen ja näkönen. Ite oon saanu tehtyä elämäni aikana vain vaivaset 3 kolmiohuivia ja nekin tuntu niin suurelta työltä, etten saa seuraavaa alotetuksi vaikka kovasti haluankin.

  VastaaPoista
 9. Ihana huivi ja ihana väri... Tahtoo sellaisen myös! Sitten saa syksy tulla <3

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)