10. elokuuta 2014

Pientä painostusta

Yksi huiveihin ja niiden suunnitteluun hurahtanut Heidi alkoi keväällä neuloa raitaista huivia pellavasta. Koskapa ohje oli tulollaan, lähdin minäkin pellavaostoksille ja yllytin mukaan myös Lotan


Ohje: Tulollaan, tarkkailkaa Heidi Alanderin ravelry-storea sillä silmällä
Lanka: Quice & co. Sparrow vihreä-violettiin huiviin ja Drops Alpaca siniseen huiviin
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: Helle ja Sparrow meets Alpaca

Odoteltiin kärsivällisesti, mutta ei kuulunut ohjetta. Suunnittelijan mukaan se oli ihan tyhmä, tylsä ja ruma, eikä siitä kannattaisi mitään ohjetta kirjoittaa. Olin eri mieltä ja sain nyhdettyä itselleni lyijykynällä hahmotellut muistiinpanot huivista.


Ja kas! Kyllä niillä ohjeilla huivin sai neulottua! Vieläpä helposti ja lopputuloskin on sievä (puhumattakaan mun shöpöimmästä valokuvamallistani, jonka lainasin yhdestä toisesta blogista). Suunnittelija taisi yllättyä itsekin ja alkoi jo himppasen lämmetä mun vaatimuksille ihan oikeasta ohjeesta. 

Koska raidalliset huiviohjeet ovat ehdottomasti mua varten, päätin tekasta vielä toisen, kylmempiin keleihin sopivamman version. Ne kylmätkin kelit vielä joskus saapuvat, sanokaa mun sanoneen.


Lämpimän löperö ja pehmeä alpakka tuntui sormissa taivaalliselta kovan ja raastavan pellavan jälkeen. Käytössä kesäinen pellava on tosi jees, mutta sen neulominen ei näemmä ollut mun juttu. Villaa sen olla pitää!


Nyt kun vähän vielä tökin, tuupin ja pökin, niin saan Heidin viimeistelemään ohjeen ja Lotta pääsee vihdoin laittamaan omat pellavansa puikoille. Sitä myöten pääsette sitten te muutkin tätä ohjetta testaamaan, sillä veikkaan, että joku muukin tykkää neuloa simppeliä raitaa simppelillä pitsillä. En ole yksin, enhän?

15 kommenttia:

 1. Voi ihanuuksien ihanuus, ei voi muuta sanoa! Nuo molemmat. Kyllä se ohje nyt vaan pitäis saada! :)

  VastaaPoista
 2. Et ole yksin :-) Tämä tosiaan on sievä, turkoosina aivan ihastuttava.

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihastuin tuohon turkoosiin huiviin!

  VastaaPoista
 4. Et ole yksin, et. Ihan valtavan hienot huivit!
  Mutta hei oikeesti - miten ihmeessä sä ehdit kaikki nuo huivit neuloa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No neulon vaan huiveja. Ja vieläpä helppoja semmosia: ensin tajuttomasti sileää ja sitten niin simppeliä pitsiä, että sen osaa unissaan. Semmosia tehdessä kykenee nainen hoitamaan samaan aikaan monta muutakin asiaa. ;)

   Poista
 5. Kyllä, tämä huivi on pakko saada neuloa! :)

  VastaaPoista
 6. Ja piti vielä sanoa, että melkoinen yllyttäjä oot, ei oo varmaan kertaakaan jäänyt ostamatta joku lanka mitä oot bongaillut ;).

  VastaaPoista
 7. Ihanat naiset ihanine huiveineen, heittäydyitkö järveen kuvauksen päätyttyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, kastelin vaan varpaani. Oon uinu tänä(kin) kesänä aivan hävyttömän vähän. Pitäis ryhdistäytyä ja muuttaa loppulomaksi järveen!

   Poista
 8. Ihanat huivit <3 Täällä on oma huivien neulonta historia vielä ihan alkutekijöissään, mutta tuo vaikuttaisi sellaiselta huivilta, jonka neulomista olisi kiva joskus koitaa :)

  VastaaPoista
 9. Molemmat versiot ovat kovin nättejä. Pellavainen on ihanan läpikuultava, vaikka villainen oli varmasti mukavampi neuloa. :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita huiveja! Ehdottomasti ohjeeksi saakka, pääsee muutkin neulomaan! :) Mulla on jo nurmilintu puikoilla vaikkakin ensimmäisessä kuviossa vasta.

  VastaaPoista
 11. Kauniita molemmat! Mallit myös! Jonkinlaiseen painostukseen kyseisen suunnittelijan ohjeita kohtaa saatoin myös sortua piipahtaessani Jyväskylässä viime viikolla =)

  VastaaPoista
 12. Ai, tuo olikin pellavainen huivi! En ollut huomannut aiemmin. On ne kivoja perushuiveja, mukavan kokoisia!

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)