26. helmikuuta 2014

Tollo osti taas tyhmää lankaa

Mä tunnen yhden tollon. Sen nimi on Tiina ja se asuu meillä. Se on joskus tosi rasittava, kun kantaa meille lankaa, joka on kyllä ihan kivan väristä, mutta ihan kökköä neulottavaa. Vaikka oon sanonut sille monta kertaa, että näitä pörheitä ja löyhäkierteisiä sukkalankoja ei meille enää osteta, niin aina se jostain ale-korista niitä kaivaa ja kantaa kotiin.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Marks & Kattnens Fame Trend
Puikot: 2,5 mm
Raverlyssä: Tollo


Niin että typerää ja ärsyttävää neulottavaa olivat sitten nämäkin, kiitos Tiinan. Vähän annetaan kuitenkin anteeksi, koska onhan ne värit nätit ja valmiit sukat on kyllä somat.


Tämmöset kolmekutosen jalkaan sopivat sukat söi lankaa aivan liian vähän. Jämää jäi juuri ärsyttävästi niin paljon, ettei sitä oikein voi poiskaan heittää. Silti, yön pimeydessä, kun Tiina vetää sikeitä, taidan nakata mäjelle koko jämän. Ja uusia ällölankoja ei sitten osteta! Niin kerta!

32 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä tosi rasittavalta langalta :D Harmi vaan, että yrittää huijata ikävää olemustaa tolla ihanalla väritysellään!

  VastaaPoista
 2. Ja muistathan, retriitissä tarvitaan jämälankoja, voit viattomana heittää ne jonkun muun iloksi/harmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Viimeistään retriittiinhän mä tuon jämän kiikutan ja kauppaan muiden jämäsukkiin. Onneksi sä lupasit vastaanottaa ohuita sukkalankojen jämiä! :D

   Poista
  2. No todellakin tuot retriittiin sen jämän! :) Vaikka se Tiina itkiskin sen perään sitten. :D Ihanat nää sukat on.

   Poista
 3. Mä olen tykännyt tuosta langasta, melkein tekis mieli hommata lisää ja hyvin ovat kestäneet käytössäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuasiahan tämä toki on. Mä en vaan kestä tuota pörrökkyyttä ja löyhäkierteisyyttä. Brr.

   Poista
  2. Niinhän se on. Kauniit ovat kuitenkin nuo sukat, että kannatti tehdä =)

   Poista
 4. Tosi mahtavat, hienosti kyl kätkee veemäisen neulottavuuden! Hei, meil asuu tietkö yks urpo, joka raahaa himaan sport- ja dk-vahvuista pienissä määrissä eikä niistä ikinä saa mitään tehtyä...

  VastaaPoista
 5. No on toi nyt huomattavasti vähemmän tolloa kuin ostaa vaikka pörrökimalleakryylilankaa? :D Ajattele positiivisesti! Ja aika kivat on sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, siinä olet kyllä oikeassa. Oon siis vaan vähän tollo. Hehe.

   Poista
 6. Täydelliset kaverit kumppareille!

  VastaaPoista
 7. Hyvännäköiset tosiaan on, vaikka prosessi olis tuskainen ollutkin:)!

  VastaaPoista
 8. No mut kivat sukat! Tollot muuten sikiää ihan pelottavan hyvin, täälläkin liikkuvat!

  VastaaPoista
 9. Jos ne sitten ovat sitäkin lämpimämmät, kun niiden tekeminen otti noin koville! :) Kauniit ne ovat eikä lopputuloksesta näe, että ovat olleet hankalasti neulottavat!

  VastaaPoista
 10. Kauniit niistä ainakin tuli, langasta huolimatta;)

  VastaaPoista
 11. Nätit ovat, mutta ymmärrän tuskasi. Minä kans aina hamstraan noita tollolankoja, jotka näyttää kivalta mutta tuntuu pahalta :)

  VastaaPoista
 12. Mäkin oon joskus tuon tyylistä hahtuvaista ja ohutta sukkalankaa ostanut ja alun innostuksen jälkeen kirosin, kun ei siitä mitään tule! Harmillista, että noinkin kivan värin olit löytänyt, se hämää onnistuneesti.

  VastaaPoista
 13. On se Tiina vaan tollo, mutta on sillä sentään värisilmää. :D

  VastaaPoista
 14. Kauniit sukat kyllä tuli, vaikka tyhmää lankaa olikin!

  VastaaPoista
 15. Nätit sukat langasta huolimatta:)

  VastaaPoista
 16. Ihana väritys sukissa! Kelpais mullekin tuollaiset sukat. Elä heitä jämiä menemään, mulle kelpais ne jos todella olet niitä mäelle heittämäs. Hiirulainen90

  VastaaPoista
 17. Meillä asuu semmoine tollo joka on taas ostanut puuvillalankaa *voihan ärsytys* miksei siellä kaupassa voi jo älytä että se on kamalaa työstettävää. Kokeilin kolme riviä neulomalla ja sen jälkeen vähän virkkaamalla ja kaikki neljä kerää vois kadota *poks ja hus*.

  VastaaPoista
 18. Meillä asuu kanssa samanmoinen tollo, mutta sepä ostaa kyllä ihan melkein mitä lankaa vain! Nyt se miettii miten se saa kuskattua lounaalla ostetun kassillisen lankaa kotiin, kun lapset pitää hakea matkalla mukaan tarhasta ja nekin tietää, että uutta lankaa ei saa ostaa...

  Mutta hei, hienot sukat tuli ja niin hyvin sopii saappaiden kanssa!

  VastaaPoista
 19. Meillä asuu kuule sellainen varsinainen tollojen tollo. Se kun näkee kaupassa jotain ihanaa lankaa niin miettii, että tuosta vois tehdä sitä ja tätä. Tietysti ostaa langan, varsinkin jos on tarjouksessa. Kotona unohtaa, mitä siitä pitikään tehdä ja survoo langan kaappiin, sinne entisten joukkoon, vähän on ahdasta mutta vielä sopii. Mies ei onneksi tiedä ostettujen lankojen määrää, mutta luultavasti aavistelee jotain koska kerran totesi, että se tollo voisi vaikka perustaa oman lankakaupan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, Tiina-tollon ostamasta langasta tuli kyllä nätit sukat :)

   Poista
 20. Tolloa tai ei, mutta sukat ovat hienot! Värit ovat tosi nätit. Langanloppu toimii hyvin raitahuivissa, kokeiltu on ihan samalla langalla.

  VastaaPoista
 21. Ihanat sukat niistä tuli! Löyhäkierteiset ei oo tosiaan helppoja ja mukavia neuloa, mut jos väärit on kohdallaan, niin minkäs sille mahtaa... Joskus lopputulos on se joka ratkaisee -)

  VastaaPoista
 22. Mutta voi sentään kun onkin somat sukat ja kuvat kans :)

  VastaaPoista
 23. Nätit sukat! Mä tollo kanssa aina silloin tällöin tuu ostaneeksi tuollasta sukkalankaa ja en sitten kertakaikkiaan saa niistä mitään aikaa...Eikä oo muuten ainoita tollon tolloja hankintoja mitä täällä tulee tehtyä!

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)