6. marraskuuta 2013

Pakkoneulomista

Mulle kävi kesälomalla semmoinen kamala moka, että otin lomareissulle liian vähän neulottavaa mukaan. Kesken reissun loppui siis lanka ja projektit kesken. Hirveää!


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Katia Darling
Puikot: 2,0 mm

Yritin kärvistellä tovin ilman neuletta, mutta eihän siitä mitään tullut. Kipaisin lähimpään lankakauppaan ja ostin pienen kerän liukuvärjättyä sukkalankaa: 40% polyamidia, loput villaa ja yksisäikeinen lanka. Tää on niin tätä - mitä ihmettä mä ajattelin? Ei tullut sitten yllätyksenä, että neulominen ei ollutkaan kivaa, lanka tuntui muoviselta ja pörheä neulepinta ei tuntunut miellyttävältä. Loma loppui ja kämmekkään puolikas hautautui muiden keskeneräisten alle.


Syksymmällä kaivelin keskeneräisen kämmekkään puolikkaan esiin ja ajattelin purkaa mokoman. Ennen purkuoperaatiota nukuin yön yli ja aamulla keksin sittenkin neuloa kämmekkään loppuun ja tein sille vielä kaverinkin. Olipa helpottavaa saada yksin keskeneräinen työ ja typerä lanka pois pyörimästä! Parasta on kuitenkin, että lopputuloksesta tuli kovin nätti, vaikka neulominen ei mukavaa ollutkaan.

13 kommenttia:

 1. Tommoset haluan joulupukilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymin kannattais kirjottaa nimensä alle, että joulupukki tietäis kämmekkäille oikean osoitteen. Vaikka tällä kertaa mä kyllä tiedän, että se olit sinä - äiti.

   Poista
 2. En ikinä osaa ottaa oikeaa määrää lankaa mukaan matkalle. Joko varaudun siinä määrin, että lankaa olisi parin kuukauden matkalle, tai sitten lanka loppuu kesken jo menomatkalla.

  Nätit noista kyllä tuli, hyvä että teit loppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yleensä aina ylenmäärin lankaa ja projekteja. Ja niinhän se on parempi, kuin että käy näin ikävästi. Varaudutaan siis jatkossa parin kuukauden lankamäärillä. ;)

   Poista
 3. Tosi suloset! Miten oot saanu tehtyy niistä noin identtiset raidotukseltaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeeei ne oo olleskaan identtiset! :D Enkä mä ikuna tähtäile raitoja tommosissa langoissa mitenkään, ihan säkällä mennään.

   Poista
  2. ohoho! Oot ovelasti kuvannu, et ne tossa alemmassa kuvassa näyttää tosi tasasilta! Säkäneulonta = <3

   Poista
 4. Onpa vekkulit kämmekkäät :).

  VastaaPoista
 5. Nätit tuli. Minullekin tuttua, että välillä pitää tempaista alkuun jotain aivotonta neulottavaa, mikä sopii reissuun tai kokoukseen tms.

  -Paula

  VastaaPoista
 6. Tosi hienot! Ja tuo raidoituskin on onnistunut loistavasti!

  VastaaPoista
 7. Kauniit tuli! Aina ei matka ole yhtä mukava kuin lopputulos, joskus taas on päinvastoin :-)

  VastaaPoista
 8. Voi että ovatkin ihanat.

  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)