23. marraskuuta 2013

Kevät keskellä marraskuuta

Pelastin itselleni lupiinilla käsinvärjättyä Kamenaa viime kevään retriitissä. Päätin, että siitä tulee huivi, mutta mallin valinta tuntui kovin hankalalta. Lankaa oli vain 100 grammaa ja koska se oli käsinvärjättyä, sitä ei saisi mistään enää lisää.


Lanka: teetee Kamena, käsin lupiinilla värjätty
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: Keväisä


Uskaltauduin aloittamaan Minttumaari-huivin, sillä ajattelin sen olevan siinä määrin simppeli, että minäkin osaisin sitä vähän muokata, ellei lanka riittäisikään. Simppeli se tosiaan oli, valmista tuli vikkelään, kun kaaviota ei tarvinnut jatkuvasti seurata. Lanka tosin ei ihan riittänyt, se loppui mokoma kesken päättelykerroksella. Purin ja päättelin yhtä kerrosta aiemmin - eipä tuo onneksi haittaa tahi missään näy. 


Langan väri on jännä. Kerällä se näytti kovin harmaalta ja vähän jopa luotaantyöntävän tylsältä. Pingotuksesta kuoriutui kuitenkin ihan selvästi keväinen, yllättävän kirkkaan vihreä huivi. Kummallista. 

18 kommenttia:

 1. Tuo väri sopii sinulle hyvin! Silmiin ja hiuksiin. :) Hieno on!!

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Et taida tehdäkään muuta kun kauniita neuleita!

  VastaaPoista
 3. Ihanan herkkä! Siinä on kyllä lanka ja malli kohdanneet toisensa. Tuo on muuten jännä, että joskus väri on kerällä ihan muuta kuin lopputuotteessa - onneksi tässä tapauksessa muutos oli nimenomaan parempaan päin!

  VastaaPoista
 4. Ihana on! Ja väri on super kaunis.

  VastaaPoista
 5. Kaunis keväinen huivi! Ihana malli.

  VastaaPoista
 6. Onpa lanka tosiaan ihanan keväisen vihreä. Kaunis huivi! Melkein alkaa kaivata kevättä, vaikkei talvikaan ole vielä kunnolla alkanut. :)

  VastaaPoista
 7. Vitsi miten kaunis! Ja on kyl huikeen keväisen värinen.

  VastaaPoista
 8. Onpas kaunis :). Sieltä se kevätkin saapuu taas aikanaan :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan kevyt huivi ja värikin sopii sulle hyvin:)

  VastaaPoista
 10. Kaunoinen huivi, aika iso tuli sadasta grammasta!

  VastaaPoista
 11. Kasvivärjätyt on kyllä jänniä, vähän erisävyisiä eri valossa ja tosiaan lankana erilaista kuin neuleessa. Kerrassaan kauniin huivin kyllä tekaisit!

  VastaaPoista
 12. Hieno huivi ja näyttää isotöiseltä, vaikka kerroitkin toisin. Itselläkin on vyyhti sellaista lankaa, josta aijon tehdä huivin, mutta en ole ihan varma, minä kokoiselle ohjeelle lanka riittää. Kärjestä kärkeen tehtävä olisi yksi vaihtoehto, mutta niistä ei ole vielä löytynyt sellaista ohjetta, joka olisi napannut... Mutta tuosta tuli kyllä hieno eikä yhtään huomaa, että olit päätellyt kierrosta liian aikaisin.

  VastaaPoista
 13. Hillitty, hieno ja sait minutkin jonkinlaiseen innostuksen tilaan. Jään odottamaan vaikutuksia...

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)