23. syyskuuta 2013

Ei palella pienokaista, ei.

Kun kuulin viime talvena, että Nekolaan odotetaan vauvaa, aloin tohinalla suunnitella pikkuisia neuleita. Pientä tulokasta tahtoi muistaa suuri joukko muitakin neulojia, joten alettiin suunnitella yhteispakettia. Paketti vain kasvoi ja kasvoi, sillä uusia ideoita syntyi kuin sieniä sateella. Minä osallistuin pakettiin pikkuisten pöksyjen neulomisella.


Lanka: Cascade Yarns 220 Superwash
Puikot: 3,5 mm ja 4,5 mm
Ravelryssä: Miss Green

Kun pienokainen vihdoin saapui maailmaan, hartaudella suunniteltu paketti toimitettiin perille.

(Kuvasta, lahjan toimittamisesta ja organisoinninsta kiitos ja syvä kumarrus vynnelle!)

Aikamoinen läjä lämmikettä yhdelle pienelle ja toki myös vähän vanhemmillekin. Eipähän Nekolassa palella tulevana talvena!

Meikäläisen neulomiset eivät kuitenkaan jääneet vain tähän pakettiin osallistumiseen. Eihän se ollut tokikaan mahdollista, sillä mulla oli jo lanka jos toinenkin varattuna juuri tätä vauvaa varten.

Aivan ensimmäisenä tartuin kasvivärjättyihin merinoihin.


Nämä värjäykset olin suunnitellut tätä vauvaa varten jo ennen, kun vauvasta oli tietoakaan. Viime syksyn värjäyskurssilla kerroin vynnellekin, että jahka ArualMaria joskus saa vauvan, näistä tulee ehdottomasti jotain kivaa sille pienelle. Heh, enpä olisi silloin arvannut, että samaan aikaan vuoden kuluttua se vauva on jo syntynyt.


Halusin käyttää langan mahdollisimman tarkkaan, joten päätin luoda reilusti silmukoita ja posotella menemään ainaoikeaa niin pitkälle, kuin kutakin lankaa riittäisi. Lankaa oli ihan hitusen liian vähän peitoksi asti, joten kipaisin kasvivärjättyjen lisäksi Titityystä vyyyhdillisen ruskeaa Cascade Yanrsin Superwash Sportia. Se sopi mielestäni nätisti luonnonvärien joukkoon.


Ohje: Noh, oman pään syövereistä: luo paljon silmukoita ja neulo MONTA oikeaa silmukkaa.
Lanka: Schoeller Esslinger Merino Soft (ihan itse erimoisilla kasveilla värjätty) ja Cascade Yarns Superwash Sport (ruskea)
Puikot: 4,5 mm
Ravelryssä: Bold stripes, baby!

Ihan vähäsen ennen laskettua aikaa loin vielä silmukat pikkuiseen takkiin. Kovin pörheää ja pehmeää, 80% angoraa ja 20% merinoa sisältävä lanka oli kuin luotu pientä vauvaa varten.


Lanka: Gedifra Angora Merino
Puikot: 3,5 mm

Neulominen oli joutuisaa ja pehmeääkin pehmeämpää lankaa oli ihana pidellä käsissään. Valmiin neuleen kuvaaminen taas oli erittäin vaikeaa. Musta pinta kun näyttää joko harmaalta tai niin mustalta, että neuletta ei kuvasta erota. Niin että uskokaa pois, soma ja pehmoinen se on!


Ja siinä on kisunapit! 


Ohje: Moda 7/2013
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Silk and lace

Sitten mä olin muka pienenpieniä neuleita jo neulonut niin, että eiköhän se vauva pysyisi lämpimänä. Niin mä kuvittelin, kunnes törmäsin Modassa hirmuisen somaan vauvansukkamalliin. Ihan vahingossa huomasin neulovani vielä semmoisiakin. Onneksi neuloin - on ne niin nätit. 

Terkkuja siis vielä Nekolaan, pienelle ja pienen vanhemmille. Olette olleet mielessä monen monituisen silmukan verran. 

15 kommenttia:

  1. Olipa ihana idea tuo neulepaketti, aivan mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Hih, näistä siun tuotteista ois saanut jo ihan oman paketin, eikös siihen kuulunut vielä niitä tumppuja mitä teit keväällä? ;) Takki on niin mainio, napit piste iin päällä! Peiton värit myös onnistuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, keväällähän tuli neulottua parit tumput, sukat ja lakki. :D

      Poista
  3. Sulle on käyny vähän kuin TiiQulle:D Ihania neuleita, varsinkin tuo kissanappi takki<3

    VastaaPoista
  4. On kyllä kerrassaan hurmaavia kaikki! Onnea on olla vauva, jolla on noin paljon villaista. :)

    VastaaPoista
  5. No tämä on kyllä ollut kattava paketti! Upeita töitä olette tehneet, voin vain kuvitella miten perhe yllättyi! :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos vielä kaikista ihanuuksista! Jokainen niistä on kovasti tykätty ja tärkeä. Oot sinä ihana ja niin rakas!

    VastaaPoista
  7. Ehhee tais jollain muullakin kun mulla vähän into karata käsistä :-D. On sulla vaan silmää neuleille ja väreille.

    VastaaPoista
  8. Ihania neuleita! Tuo peitto varsikin ja housut näyttää juuri sellaisilta jotka on pakko neulo =) Ihanat värit peitossa! Ja mun kummipoika tarvii ihan selvästi tuollaiset housut ja ehkä jotain muutakin! Onneksi nuo pienet kasvaa niin reippaasti et saa neuloa monta nuttua, hattua, sukkaa ym. eli seuraavat koot puikoille! Mun ensi viikonloppuna kastettava kummipoika on jo kasvanut ekasta myssystä ohi joten saan neuloa uuden =)

    VastaaPoista
  9. Vauvuskelle on ihana neuloo ko nille voi tehä kaikkee tuommoista pientä ja söpöö! Toi viltti on kyl niin upea!

    VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)