22. toukokuuta 2013

Vaarin kalsareista

Siitä on jo kuukaudenpäivät, kun hörötettiin ja pöljäiltiin Viitakossa, siellä savolaisessa neuleretriitissä. Kaimani saapui retriittiin ison laatikon kanssa, johon oli keräillyt kaikenmoista itsetekemäänsä, sukkaa, huivia, projektipussia, lapasta ja vaikka mitä ihanaa. Jostain syystä se halusi niistä kaikista eroon. Hyökkäsin laatikolle heti, kun sain sen näköpiiriini.


Nappasin laatikosta mitä kauneimmat, havupuunvihreät, huovutetut lapaset. Ne ovat sellaiset paksut, mutta ei liian paksut ja kuitenkin valtavan lämpimät. Moisia olen kaivannut jo tovin. Niistä ei tullut napattua kuvaa, sillä onneksi toukokuussa ei ole ollut enää tarvetta paksuhkoille lapasille. Sukille sentään on! Ja laatikostahan löytyi myös vaarin kalsarit! Voi mikä onni! Tai no, meni tovi kun pakertelin niitä jalkaani, olivat aika piukat tähän valtavaan kanoottijalkaani. Mutta mahtuivat! Jes, riemuvoitto! Niissä sukissa mä sitten hiihtelinkin pitkälti koko loppuretriitin, sillä upeethan ne on. Ja mun. Armaat kalsarisukkani.

Retriittiyön pimeinä tunteina sitten istuttiin yhdessä kaiman kanssa pöydällä ja pohdittiin, mitä se tahtoisi palkkioksi noista laatikkolöydöistäni. Harmaan pipon, kuulemma. Pitää olla joku juttu, mutta ei liikaa mitään juttuja. Ei aikanaan nyppyjä. 


Lanka: Cascade Yarns 220 Superwash (tummempi harmaa) ja Drops Alpaca kaksinkertaisena (vaaleampi harmaa)
Puikot: 4,5 mm ja 5,0 mm
Ravelryssä: As you wish I

Kotiin palattuani aloin todenteolla pohtia tätä pipo-asiaa. Alkoi tuntua jo vähän hankalalta, kunnes muistin erään piposeni, joka voisi olla myös kaiman tyylinen. Saman mallin siis nappasin ja hain Poppelin hyllystä vähän harmaata. Kuvausta varten nappasin mukaan somistekissan, että kuvassa ois jotain söpöä. Vaan häntäpä ei kiinnostanut söpöillä.


Lanka: Handun 100% Merino DK
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm
Ravelryssä: As you wish II

Seuraava pipo kuvattiinkin sitten ilman kissoja. Kun söpöily ei kerran kuulu ainakaan Herran toimenkuvaan. Jaa niin mikä toinen pipo? Nokun. Törmäsin ihan vahingossa tuohon malliin (selattuani pipomalleja Ravelryssä ainakin kolmatta päivää), ja se halusi tulla neulotuksi. Varsinkin, kun olin ihan tarkoitusta varten tilannut Handusta uusinta uutta, Merino DK:ta. Uuh, mä sanon vaan. Alku näytti pahasti vain rivistöltä kirkkoveneitä, mutta pipon edetessä mielikuva onneksi häipyi. Ja niin kiva tuli, että tarvitsen ehdottomasti tällaisen itsekin. Mieluiten heti.


Lanka: Schachenmayr Cotton Bamboo
Koukku: 3,5 mm
Ravelryssä: Virkvirk

Kun tässä nyt sitten oltiin lähettämässä pakettia, niin samallahan sitä voisi lähettää muutaman muunkin jutun, mikä oli ollut suunnitteilla. Niinkuin kiitoksen virkkauspajasta. Retriitissä oli nimittäin myös se virkkauspaja, josta taannoin kerroinkin. Ilman sitä, mun virkkaustaidot olisivat edelleen aivan nollissa, eikä motivaatiokaan olisi kovin hääppönen. Mitään pajamaksuakaan se kurssinvetäjä ei huolinut, joten mä tuuppasin sille pakettiin rätin. Ihan itse virkkaamani, johon osasin tömmosen reunapitsinkin pyöräyttää. Hah, mä olen tuosta rätistä ehkä ylpeämpi kuin yksikään lapsonen piirrustuksistaan.


Ohje: Varresta varpaisiin, omasta päästä
Lanka: Utunalta, myytiin ilman vyötettä, joten enhän mä enää muista
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Thank you

Viimeisesnä, vaan ei lainkaan vähäisimpänä tuuppasin pakettiin vielä sukat. Ne on sellaiset spesiaalisukat, jotka kiljuivat jo lankavyyhteinä aikovansa sukiksi juuri kaimalleni. Jo silloin oli ajatus kiitää siitä, että se kaima vaan on olemassa. Muuta ei tarvita. 

Paketti saavutti määränpäänsä ja päättelin tästä postauksesta, että siellä taidettiin tykätä. Se mun sielunsisko, hengenheimolainen ja kauheen tärkeä ihminen, muistaa ehkä taas tovin olevansa tärkeä ja ennenkaikkea kovin tykätty ja ehdottomasti hulvattomin HU-HUU-hölmöläinen.

12 kommenttia:

 1. Ei saa postata pipoja kesän korvalla, menee kesäneulesuunnitelmat ihan sekaisin! Nih! :D Hra Kippuraisen naamasta näkee, että jonain kauniina päivänä se aikoo kostaa... :D

  VastaaPoista
 2. Joo, ei tullut kirkkovenemielikuvaa mulle ;D Kauniita!

  VastaaPoista
 3. Oot sinä vaan ihana. <3 Ja aivan oikeaan kotiin meni sekä vaarin kalsarisukat että nuo sun neulomat ja virkkaamat lahjat. Tuo Tangled river-pipo on upea ja nuo sukat tosi herkut!

  VastaaPoista
 4. Vitsit sinä oot ihan paras ja teet niin hyvää mun arpiselle sielulleni. Arvaa vaan kuka on hiihdellyt nuo spessusukat jalassa heti paketin saapumisesta lähtien, ne on yläpuolella kaikkien ylisanojen (varmaan kohta saa jo parsia, hihii).

  Ja Kippurainen, siinä katissa on asennetta!

  VastaaPoista
 5. Voihan kirkkovene, miten mahtava paketti! Minäkin haluan kirkkovenepipon ensi talveksi, ehdottomasti! :D

  VastaaPoista
 6. Voi Kippuraista, hän ei selvästi arvosta. :D <3 Ihania neuleita <3

  VastaaPoista
 7. Hihii, Kippurainen, vaikuttaa niin tyytyväiseltä :D Tahtoisinpa joskus tavata hänetkin. Nää neuleet (ja yksi virkkuu!) on ihanii kanssa ja ihanaa että teit ne TiiQ:lle :)

  VastaaPoista
 8. Mieletön paketti, sulla kyllä puikot heiluu vauhdilla! Handun harmaa jäi nyt houkuttelemaan sen verran, että jos vastaan tulee, niin taidan ostaa...:)

  VastaaPoista
 9. Kauheen ihana paketti! Taidat itsekin olla melkoisen tykätty ;)

  VastaaPoista
 10. Tosi ihana paketti ja ihanat nuo saamasi sukat ja kaikki muutkin. Ihan vaan ihania tuollaiset neuleystävät =)

  VastaaPoista
 11. Ihania nuo pipot! Tosi mahtava paketti, hyvä että saaja osasi arvostaa. :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kivasta blogista. Täältä olen saanut monta neulevinkkiä ja aina tulee uusia have-to-do-listaan. Oikein mukavaa kesää!
  t. Ira

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)