5. tammikuuta 2016

Kashmiria kaulaan

Joulukuun alkuun olin merkinnyt kalenteriini kaksi päivää koulutusta. Ensimmäistä koulutuspäivää edeltävänä iltana hätäilin aivottoman luentoneuleen perään - mulla ei ole mitään sopivaa kesken! Piti ehdottomasti saada alulle jotain sellaista, mitä ei tarvitsisi neuloessa ajatella ollenkaan, mutta josta tulisi kuitenkin jotain niin kivaa, että voisin antaa sen lahjaksi.


Lanka: Grignasco Cashmere (harmaa ja ruskea) ja Hopeasäie Cash (keltainen)
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: MTEA - cehck and done

Lankalaatikoita ratsatessa jäin pyörittelemään käsissäni neljää kashmir-kerää. Niistä oli jo vuosia pitänyt tuleman raitainen huivi, joten nyt päätin ryhtyä toimeen. Harmaa ja ruskea värikombo tuntui tuhottoman tylsältä, joten kaivelin varastosta vielä kauneimman keltaiseni, Hopeasäikeen Cash -vyyhdin. Riemuitsin itsekseni mahtavista lankalöydöistä, joita näemmä voi kaivella ihan omasta kotilankakaupastaan.


Koulutuspäivänä tikuttelin tyytyväisenä aivotonta raita-osuutta ja kotona aloin pohdiskella, mikä huivi tästä oikeastaan olikaan tulossa. Alkuun olin suunnitellut Kottaraista, mutta sitten totesin, että raitaosuus olisi näillä langoilla jäänyt liian pieneksi, eikä kaavio taipunutkaan muokkauksiin niin helposti, kuin olin ajatellut. Kaivelinpa sitten Ravelrystä simppelin näköisen huiviohjeen, josta nappasin omaan huiviini vain reunapitsin. Ja kas, niin saatiin neulottavaa seuraavaankin koulutuspäivään.


Koulutuksen jälkeen jäi kotiin vielä vähän neulottavaa ja pingotushommia. Sen jälkeen mulla olikin käsissäni ihanan iso ja uskomattoman pehmeä kashmirhuivi. Keltainen reunus ja superpehmeä lanka olivat alkaneet puikoilla huudella ystäväni perään. Mielessä vilkkui myös huvittava muisto siitä, miten ystävä oli syksyn kylmässä kietonut kaulaansa lapsen villahousut, kun ei sillä hetkellä sattunut muuta sopivaa olemaan käsillä. Jos se jatkossa kietoisi kaulaansa vähän kashmiria ja pysyisi lämpimänä? ;)

22 kommenttia:

 1. Villahousut kaulassa?! :D Oli ehkä aihetta pistää vähän cashmereä pakettiin.

  VastaaPoista
 2. Onpa tosi nätti, värit ihanasti toisiinsa sopivia. Villahousut kaulaan, parempaa kannustinta neuloa lahja on kai äkkiseltään vaikea keksiä (paitsi tietty se, että on ihana ilahduttaa neuleita arvostavaa ystävää :) )

  VastaaPoista
 3. Kashmir etenkin noin kauniissa muodossa hakkaa villahousut mennen tullen! :D Ainakin kaulalla. Mutta villahousunäky on varmasti ollut hauska. :D

  VastaaPoista
 4. Oih, kashmiria. Takuulla pehmoisempaa kuin villahousut :D

  VastaaPoista
 5. Pitipä tulla vaan kommentoimaan että sun blogi on aivan mahdottoman ihana ja inspiroiva! Oon joskus lukenut, sit jäi blogit vähemmälle kunnes vihdoin satuin uudestaan tänne ja luin varmaan pari vuotta taaksepäin. Sulla on lahjakkuutta, värisilmää, ihania lankoja ja se oma tyyli joka projektissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kertakaikkiaan pysäyttävä kommentti. Harvoin tulee ajateltua, että kukaan noita vanhoja juttuja lukisi - hassua. :) Kiitos kaunis!

   Poista
 6. Niin ja mitä suloisin kissa bannerissa, itselläni myös samanmoinen oranssi otus (syö langat jos sattuu ulottuville).

  VastaaPoista
 7. Tuottelias koulutus. Ihana huivi <3

  VastaaPoista
 8. No johan oot tikutellu....mietin usein että missä välissä teet näitä kun koko syksyn oon sua nähny ,ja koko ajan tulee uusia neulekuvauksia :) ps.pitkät sukat aivan Mahtavat,näillä pakkasilla

  VastaaPoista
 9. Ihana! Värit on just täydelliset <3

  VastaaPoista
 10. Villahousut on kyllä erinomainen lämmike, mutta tää on kyllä vielä parempi :D

  VastaaPoista
 11. Kaunis! Mullakin on keltainen lanka-aarre, joka odottaa juuri tällaista inspiraatiota. Enää puuttuu siis vain nuo raitalangat.

  VastaaPoista
 12. Upea huivi - kannattaa käydä koulutuksissa :D

  VastaaPoista
 13. Kaunotaria sekä neuloja että huivi. Mikset suunnittele omia neuleita, kun oot noin ihmeellisen hyvä ja NOPEA neuloja? :) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa nähdä vaivaa! :D Suurin osa siitä, mitä haluan neuloa on jo ohjeeksi kirjoitettu, joten mitä sitä turhia pyörää uusiksi keksimään. Ja jos joskus tulee jotain itse keksittyä, niin laiskuus iskee siinäkin - ohjeen kirjoittaminen on kauheen työlästä. :D

   Poista
  2. Okei, ymmärrän. vähän sama vika kuin itellä..plus en koskaan pystyisi samaan neuletahtiin kuin sinä blogisi perusteella. Käsityötaidetta se on ohjeestakin neulominen :)

   Poista
 14. Kerrassaan upea! Niin kauniit värit :)

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)