10. huhtikuuta 2014

Lankasyöppö

Vuosi sitten retriitissä opin virkkaamaan. Siinä virkkuupajan jälkimainingeissa suunnittelin ääneen pöllömattoa, jonka uhkasin toimittaa toverille. Vuodenpäivät suunnittelin, enkä keksinyt miten saisin toteutettua pöllön, jonka silmiin ei kompastuisi. Onneksi törmäsin Ravelryssä pöllökoriin, jonka päätin olevan tarpeeksi lähellä mattoa. Matto tai kori, liekö tuo nyt niin nuukaa.


Ohje: Kauhavan Kangas-Aitan koriohje + Owl Basket
Lanka: Trikookudetta n. 1 kg
Koukku: 8 mm ja 5,5 mm silmiin
Ravelryssä: Lankasyöppö

Pöllön silmät näyttivät ohjeen kuvassa siinä määrin helpoilta, etten ostanut ohjetta, vaan soveltelin jotain saman tyylistä omasta päästä. Koriin katselin ohjetta Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta.


Vähän siitä tuli vino, mutta hyvin se vetää lankaa kitusiinsa. Oivallinen lankakori siis! Pöllö pääsi uuteen kotiinsa viikonloppuna ja on siellä kovin rakastettu. Tekisin itselle samanmoisen, ellei trikookuteen virkkaaminen olisi niin tuskallista. Tämän korin virkkaamisen jälkeen käsi oli kolmatta päivää niin kipeä, etten kyennyt juuri edes neulomaan. Mikä katastrofi! Onneksi pysyviltä vammoilta vältyttiin ja neulominen sujuu jälleen. 

12 kommenttia:

 1. Se on ihan mahtava, tosiaankin rakastettuna meillä asuu ja imee kiitettävästi sitä lankaa sisäänsä, kaikki pienet retriittiostokset mahtui hienosti. :D Sun seurassa pitää olla tarkkana mitä toivoo tai ei toivo, tais olla nimittäin niin, että "et sitten ainakaan mitään hirveetä pöllömattoa mulle virkkaa"... Pus pus!

  VastaaPoista
 2. Mahtavia retriitti tunnelmia edellisessä viestissä! Hieno lankasyöppö! Ja joo trikookuteen ja ontelokuteen virkkaamisesta menee kyllä ranteet. En tajua miten ihmiset saa virkattua sellaisia isoja mattoja ilman että joutuvat sairaslomalle!

  VastaaPoista
 3. Ooh mikä pöwwö! Hatunnoston arvoinen paikka kun moisen oot saanut värkättyä, mun ranteet ja kyynärpäät kuolisi trikookuteen virkkaamisesta varmaan ikuisiksi ajoiksi. Huh!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava pöllö! Kyllä siinä kelpaa säilöä lankoja.

  VastaaPoista
 5. Ihana-ihana-ihana pöllökori. Miksei mulla ole tällaisia tovereita, kysynpä vaan :-)

  VastaaPoista
 6. Superhieno! Tuo on jo tyylikäskin, sillai vähemmän lapselliseenkin kotiin sopiva. Vaikka heti mietinkin, että osaisinko mä tehdä tuollaisen lastenhuoneeseen. Se pöllömatto kuulostaa kyllä houkuttelevalta myös.

  VastaaPoista
 7. Pakko olis kyllä saada tommoinenkin...

  VastaaPoista
 8. No, mutta sehän on supersuloinen!

  Kuulostaa pelottavalta tyypiltä tuo trikookude :S

  VastaaPoista
 9. Kuteen virkkaaminen on kyllä viheliäistä, mutta pöllö on superhieno!

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)