27. lokakuuta 2013

Ääk, reikä!

Kesän Helsingin reissulla piipahdin tietenkin lankakauppaan, ja koskapa Rowanin uutuus, superluksussukkalanka oli tarjouksessa, sitä oli pakko ostaa. Kuinkas muutenkaan. Mietin jo ostaessani, että tällainen värjäys tulee olemaan hankala mallinvalinnan kanssa, mutta villa-nylon-mohair-silkki-sekoituis sokaisi mut täysin. Ostin pois.


Ohje: Oma perussukka
Lanka: Rowan Fine Art
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Luxurious stripes

Tässä syksyllä taas ahistelin liian suurta lankavarastoani ja päätin neuloa jotain pian pois. Luksuksesta on hyvä aloittaa. 


Puikoilta putosi ihan perussileät sukat, jotka pääsivätkin käyttöön heti kuvauspäivänä. Kuvaajatoveri kun oli jättänyt villaiset sukkansa kotiin, lämpömittari hipoi nollaa ja keli oli kovin kostea. Sukat lähtivät siis oitis lainaan ja lainaajalla kävivät pesussakin. Kun sukat taas saapuivat minulle, vedin ne heti jalkaan ja käytin päivän tahi pari.

Vaan sittenpä huomasin jotain hirveää: REIKÄ!


Olin kovin ärrinmurrin, kirosin mokoman luksuslangan ja päätin, että tuota lankafirmaankin alan nyt kyllä boikotoida. Sehän on vähintä, mitä tässä katastrofissa voi tehdä. Pirskatti vieköön! 

Tarkastelin reikää lähemmin kera parsinneulan ja huomasin, että reiän oli saanut aikaan pudonnut silmukka. Voe räkä - tässähän on ihan itse tullut mokattua. Onneksi en ehtinyt reklamoida enkä boikotoida. Ja onneksi silmukan sai helposti noukittua takaisin ja reikä umpeutui näppärästi parilla neulanpistolla.

13 kommenttia:

 1. Mullekin on käynyt noin. Kerran sukissa ja kerran lapasissa. Tyttö laittoi aamulla uudet lapaset kouluun ja koulusta tullessa oli peukalo purkaantunut - mulla olikin sellainen tunne, että silmukka putos.....heh. En tosin voinut kuvitellakaan, että muillekin voi käydä noin ;)

  VastaaPoista
 2. No mutta huh, onneksi kyseessä oli vain yksi silmukka ja noin helposti korjattava :)

  VastaaPoista
 3. No kääk! Meinasin jo tehneeni emämokan (mulla kun on puikolla samanlaiset perussukat), mutta onneks luin postauksen loppuun ;)

  VastaaPoista
 4. Hupsis... Onneksi ei ollut sen pahemmasta kyse!

  VastaaPoista
 5. Ohohups. Klassinen 'vika on ehdottomasti muissa' -probleemi, syyllistyn itse tosi usein. :D

  VastaaPoista
 6. Onneksi ei kuitenkaan sen pahempaa:) Tein muuten samasta langasta huivin.

  VastaaPoista
 7. Kauniit, syksyiset sukat! Ostin samaa lankaa itsekin, mutta odottaa vielä kaapissa vyyhtinä puikoille pääsemistä. Omani on sellaista marjapuuronraidallista. Mietin, että sitä voisi käyttää myös huiviin, niin tulisi enemmän "näkösälle". Ehkä Seashoreen jonkun toisen pariksi?

  VastaaPoista
 8. Hihhii, onni onnettomuudessa ;)

  VastaaPoista
 9. Hui kauhistus. :D Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu. :D

  VastaaPoista
 10. Joskus onnea on pudonnut silmukka :D Kauniit raidat langassa.

  VastaaPoista
 11. Joskus kun tuolleen käy niin kyllä harmittaa. Onneksi tilanne on korjattu =)

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)