1. marraskuuta 2010

Tiukkapipo harhailee

Toisinaan mun järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus uhkaa pilata harrastamisen. Mä rakastan suunnitella ja tehdä aikatauluja, joka on toisaalta myös osa mun neulomisharrastusta. Vaan sitten kun aikataulut ja suunnitelmat ottaa ylivallan, ei enää ole kellään kivaa. Väännän hiki hatussa ja itku kurkussa jotain tylsää sukkaa, kun se on nyt vaan tehtävä, suunnitelman mukaan. Ja aikataulu on tiukka, valmista pitää olla tänään. Hrr, stressiä pukkaa.

Ensimmäinen askel ongelmanratkaisuun on tietysti sen myöntäminen, eiks niin? Eli mä olen jo pitkällä! Olen nimittäin jo päässyt ongelman myöntämisestä ratkaisun alkuun. Otin itselleni tavoitteeksi neuloa ihan tasan just semmosia juttuja, mitä milloinkin sattuu huvittaa. Suunnitelmissa ja joululahjaneulomusten listassa olen pysynyt vallan mainiosti, vaikka välillä olenkin luvallisesti harhautunut sivupoluille. Ensimmäinen, kertakaikkisen söpö harhautuminen on tässä:

Ohje:'Keep baby warm' Leggings
Lanka: Gjestal Baby Ull
Puikot: 2,5 mm
Koko: vastasyntynyt
Ravelryssä:Marianne

Harhautuksen jälkeen palasin taas suunnitelmiin, jotta voisin harhautua uudelleen.

Ohje:Sweet Baby Cap
Lanka: Gjestal Baby Ull ja Garnstudio DROPS Fabel
Puikot: 2,5 mm
Koko: puolivuotiaalle
Ravelryssä: Sweet and addictive

Noiden myssyjen kanssa saatoin vähän intoutua. Onneksi langat loppuivat, niin en voinut neuloa enempää. Lahjalaatikko alkaa pursuilla, joten ystävät hyvät: tehkää vauvoja!

Kaiken tämän suunnitelmattomuuden ja harhailun jälkeen palasin ruotuun - tilaustyöhön miehisistä sukista. Jahka saan ne valmiiksi, kerron enemmän, mutta katsokaa nyt mitä mä oon harjotellu.

Kyllä, mä olen vihdoin kerännyt rohkeuteni ja päättänyt opetella sukan neulomiseen näppärämmän tavan. Tai no, onko se minusta näppärämpää kuin sukkapuikoilla neulominen, jää nähtäväksi. Kiitos Distant Knitterin, mun ei tarvinnut ihan nollasta aloittaa, koska hän on mua joskus neuletapaamisessa ohjeistanut, opastanut ja innostanut kokeilemaan magic loopia. Täytynee jatkaa harjoituksia, olen ihan intopinkeänä tästä tekniikasta!

7 kommenttia:

 1. Ihanat pikkuvillapöksyt!
  Kokeilin syksyn alussa tehdä sukkaa pyöröllä ja tykästyin hommaan, ihanaa ja nopeampaa, ainakin mulla.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat nuo raitaiset pöksyt!

  VastaaPoista
 3. Jee! Hyviä harjoituksia pyöröpuikolla!

  Nuo potkarit on ihanat, voisin minäkin tehdä melkein tarpeettakin nuo.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tutulta. :)

  Sinähän oot neulonut söpöstelyä oikein urakalla... ;)

  Mä en ainakaan ole juuri sukkapuikkoihin koskenut sen jälkeen, kun opin magicloopin; se tuntuu kyllä omalta.

  VastaaPoista
 5. Kiitoskiitos!
  Ainakaan heti en pyöröpuikkoja takaisin sukkapuikkoihin vaihda, sen verran on mukavaa puuhaa. :)

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)