21. tammikuuta 2015

Keväinen parsakaaliunelma?

Pelastin kesällä neulovalta toverilta ihanan vihreän vyyhdin huivilankaa. Lanka oli kuulemma pilaantuneen parsakaalin väristä; muuten kaunis vihreä, mutta täynnänsä rumia, ruskeita laikkuja. Minä uskoin langan olevan neulottuna edukseen, joten otin puikoille pitsiä.


Ohje: Eyeblink
Lanka: Naurava Lammas Huivilanka, kanssaneulojan värjäämä
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Ime parsaa!

100 grammaan lankaa mahtui 900 metriä neulottavaa. Huh! Pitsilangat eivät totisesti ole mua varten, niin tuskastuttavan loputtomalta neulominen tuntui.


Toisaalta, pingottaessa ja kuvatessa tätä höyhenen kevyttä ja valtavaa huivia, se tuskainen neulekokemus alkoi jännästi unohtua. Ehkä se tuskastelu oli sittenkin vaivan arvoista?


Eikä ole niistä ruskeista laikuista enää tietoakaan! Jonnekin se pilaantunut parsakaali katosi ja tilalle lennähti kevään vihreä pitsiunelma.

26 kommenttia:

 1. No on iso huivi ...ei laikut kyllä näy...oot piilottanu:) niin hieno

  VastaaPoista
 2. Upea on! Tästä voisi saada inspiraatiota muuttaa ikivanha hillottu läikkylanka harsounelmaksi.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Aloititko muuten pitsireunan sen silmukkamäärän kohdalla kuin ohjeessa vai teitkö sileää osiota enemmän?

   Poista
  2. Ohje on kirjoitettu reilusti paksummalle langalle, joten heitin kaikki silmukkamäärät ihan hatusta, tuota malliahan on maailman helpoin muokata niinkuin haluaa. Neuloin sileään neuleeseen 30 g lankaa ja aloitin sitten pitsineuleen, jossa toistin A-kaaviota 7 kertaa.

   Poista
 4. Onpa kaunis huivi! Mutta erityisesti tulin kehumaan tota sun tukkaa, aivan mahtava!

  VastaaPoista
 5. No wau miten upea! Niin keveä ja väri on ihana! Mullakin on työn alla Eyeblink, mutta lanka loppui kesken just loppusuoralla ja nyt odottelen lankatilausta, höh :)

  VastaaPoista
 6. Upea huivi ja niin on tukkakin!

  VastaaPoista
 7. Kaunoinen huivi! Mutta herrankiesus mie säikähdin tota hiusten väriä :D Upea on sekin!

  VastaaPoista
 8. Tuo neuleen seittimäisyys herättää lievää ahdistusta ihan ruudulta katsottunakin. Ne pitsilangat kun ei ole muakaan varten. Kaunis huivi!

  VastaaPoista
 9. Ihana uusi look! Huivikin on mahtava, ihan kuin kampaaja olisi valinnut hiustenvärisävyn passaamaan juuri tähän huiviin :)

  VastaaPoista
 10. Upea huivi ja ihania keijukaiskuvia!

  VastaaPoista
 11. Ihana miten saatkin aina langasta kuin langasta loihdittua jotain kaunista. Tämä parsaunelma on ehdottoman onnistunut!

  VastaaPoista
 12. Pelottavan ohut parsahuivi! Ihanan keveä ja todella kauniin vihreä.
  Upea sun uus tukka, tosi hieno ja sopivan rempseä!

  VastaaPoista
 13. Ihana huivi! Saitpas sen kauniiksi. Mie aloitin saman, mutta purin, koska en saanut reunaa siistiksi (jotenkin veti..) Ehkä olisi kannattanut jatkaa... Mutta aivan valtavan hieno tuo tekemäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos reunasta tulee liian tiukka, voi sinne tehdä ylimääräisen langankierron, jonka pudottaa seuraavalla kerroksella pois. Itse käytän tuota kikkaa joskus. Tämän huivin kanssa keskityin vian pitämään reunasilmukat löysinä. Ja kuten yleensäkin pitsin kanssa, pingotus teki ihmeitä!

   Poista
 14. Kyllä kannatti uurastaa. Ihana lopputulos!

  VastaaPoista
 15. Vangitsevan värinen tuo huivi!. Itselleni ei kyseinen väri käy, mutta sinulle se sopii ihan täydellisesti. Muutenkin tosi kaunis huivi. Voi kun itsekkin osaisi tuollaisia hentoisia pitsihuiveja neuloa.

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)