4. tammikuuta 2014

Kirosanoja kirosanojen perään

Menneen vuoden lopulla osallistuin jälleen kerran kuopiolaisten neulojien jouluvaihtoon, tuttavallisemmin kalakukkovaihtoon. Sain parikseni enemmän kuin tutun ihmisen, jolle halusin neuloa jotain spesiaalia. Kaivelin aikani Ravelryä, kunnes törmäsin Stegosaurukseen. Huivi näytti sievältä ja erehdyin ajattelemaan, että se olisi helppoa ja letkeää neulottavaa.


Ohje: Stegosaurus
Lanka: Hjertegarn Alpaca Silk
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Ärh, mur ja RÄYH!

Melko pian luotuani silmukat sain huomata, että ohjeessa on virheitä vilisemällä. Sen lisäksi, että silmukkaluvut eivät pitäneet paikkaansa, englanninkieliseen ohjeeseen oli livahtanut norjankielinen lyhenne ja koko ohje oli epäjohdonmukainen ja huonosti kirjoitettu. Viestittelin huivin suunnittelijan kanssa useasti ja sain kyllä apua, mutta paljon jouduin silti pähkäilemään itse. Suurin ongelma huivin kanssa taisi olla se, että tämä oli ensimmäinen työni, jossa kokeilin konttineuletta. Näin jälkiviisaana voin sanoa, että olisi kannattanut harjoitella tekniikkaa jollakin toisella työllä. Ohjeessa ei juuri tekniikasta mainittu, oletettiin liikaa, että neuloja tietää, mitä on tekemässä.


Minullahan ei ollut haisuakaan, mitä olin tekemässä, mutta useiden kirosanojen saattelemana huivi valmistui. Fiilikset nollissa paketoin huivin saajalleen, joka tuntui onneksi huivista tykkäävän. Huh. Huivin eteen vuodatetut hiki, veri ja kyyneleet eivät siis menneet hukkaan.

Sanonpahan vaan, että jos ohjeesta maksaa, ei sen tulisi mielestäni sisältää virhettä toisen perään. Ärh. Mur. Ja RÄYH! Toivottavasti ohjeesta tulee joskus parempi, korjattu versio, sillä mallin ideahan on nätti. Ennen sitä korjattua versiota suosittelen kaikkia pysymään kaukana tästä ohjeesta. Ainakin, jos tahtoo pitää neulomisen mukavana ja rentouttavana harrastuksena.

14 kommenttia:

 1. Ehkä tää huivi on vielä spessumpi juuri sen takia, että se vaati niin paljon kirosanoja valmistuakseen :-D. On se ihana, tykkään ihan simona <3.

  VastaaPoista
 2. Joskus ei vaan meinaa sujua vaikka päällään seisois. Yksi kässäope kerran sanoi, että pitää ajatella ihania ajatuksia siitä, joka neulotun lahjan saa. Varsinkin jos kyse on vauvasta... Täytyy kyllä tunnustaa, että eräänkin kerran on vaan ärrinmurrin neulottu sisulla ja vimmalla. :D

  VastaaPoista
 3. Oijoi, olipas kenkkua, kun ohje oli tuommoinen. Mutta huivi on upea, taisin siitä jo Ravelryssakin tykätä. ;)

  VastaaPoista
 4. Voi harmi ohjetta virheineen... Sellainen kyllä latistaa neulontaintoa. Mutta lopputulos on kyllä tosi tyylikäs!

  VastaaPoista
 5. Siis ihan mielettömän hieno huivi!! Huonot ohjeet on kyllä kamalinta, mitä tiedän! Onneksi sinnikkyys voitti ja lopputulos on upea!

  VastaaPoista
 6. Harmitus, että ohjeessa oli niin paljon virheitä. Onneksi siitä kuitenkin tuli tosi nätti:)

  VastaaPoista
 7. Ompas noloa, kun on nuin tökerö ohje... Mutta huivi on kyllä hieno!

  VastaaPoista
 8. Oivoi, mitä vastoinkäymisiä. Ärräpäistä huolimatta (tai ehkäpä juuri niiden ansiosta?) huivi on kyllä tosi upea! Ja nytpä taitaa tuo konttineuletekniikkakin olla hallussa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo, en tiedä onko hallussa, mutta ainakin mulla on haju, miten sitä tehtiin.. :D

   Poista
 9. Tosi ihana ja kyllä saaja varmaan arvostaa vielä vaivannäköäkin ko oot hammasta purru ja heitelly ärräpäitä :)! Ja oon kyllä niin samaa mieltä, et maksullisten pitää olla viilattu niin loppuun, että ei koko ajan sais olla miettimässä.

  VastaaPoista
 10. Ärh, maksullisten ohjeiden kelvottomuus kyllä pistää aina vihaksi :/ Mutta lopputulos on onneksi aivan upea!

  VastaaPoista
 11. Hieno tuli lopputuloksesta kaikesta huolimatta! Ja oon samaa mieltä kuin Emma et jos maksaa ohjeesta sen pitäisi olla huolellisesti tehty!

  VastaaPoista
 12. Voihan kökkö tuota ohjetta! Onneksi jaksoit taistella loppuun, tuo on nimittäin ihan mahtava ja juuri saajansa näköinen.

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)