4. lokakuuta 2011

Ufot ulos kaapeista!

Judiuni kertoi blogissaan keskeneräiseksi jääneistä töistään ja haastoi muutkin kertomaan omista ufoistaan. Napit puuttuu esittää, maailman kurjimmat keskeneräiset:
Muistaakseni vuoden 2006 keväällä pyysin ilkeää äitipuoltani (oikeasti se ei ole ilkeä, vaan maailman paras) neulomaan mulle tilkkupeiton. Äitipuoli neuloi ja mä lupasin itse yhdistää. Miksi ihmeessä minä ne lupasin yhdistää? Inhoan saumoja. Tämän lupaan saada valmiiksi - viimeistään eläkepäivillä.
Ja kas, sitten löytyy pitsihuivi. Mallina Zetor, jonka kanssa mulla ei käy kemiat yksiin. Muistan työn lopahtaneen siihen, kun mallikuvio ei tuntunut jäävän päähän mitenkään. Pitäisi paneutua asiaan uudelleen, mutkun lankakin on niin ohutta, pölisee ja on karheeta. 
Tämän haluaisin kyllä ottaa aktiiviseen neulontaan vaikka ja heti, mutta tähän aikaan vuodesta pitää neuloa niin paljon hyshys-juttuja, ettei näin isoja juttuja voi itselleen neuloa. Jos vaikka tammikuussa sitten. Kyllä siitä isona vielä Plain and simple tulee.
Jämäpeitto on kasvanut jo aika isoksi, mutta vielä on jämiä jäljellä. Tämä on oikeastaan työn alla, ainakin joka toinen viikko virkkaan siihen jämän tai kaksi. Tällä on siis suuri mahdollisuus valmistua joskus.
Kämmekäs. Tästäpä tuli tosiaan yhden illan juttu, kun toiseen ei enää riitä lanka. Näin on viimeaikoina käynyt, kun olen jämien kanssa alkanut pelata. Jos jollakulla lojuu siis nurkissa Manos del Uruguayn Silk Blendiä tuossa värissä, niin tarjotkaa mulle! Ostan pois kuleksimasta!

Kuvaamattomana löytyy vielä toinenkin jämärojekti: lasten sukat Nallen ja Maijan jämistä. Loppui sitten siitäkin lanka kesken. Että jos on jollakulla roikkuu turhanpanttina n. 20 g tummansinistä Novitan Nallea, niin sitäkin saa tarjota. 

Kaivelkaas muutkin kätköjänne ja esitelkää ufonne. Nyt vaaditaan luurangot ulos kaapeistaan!

P.S
Ohohupsis! On mulla vielä tämmönenkii:
Verkkopitsiä valtavilla puikoilla ohuesta langasta. Ei vaan huvita enää. Lienee pakko joskus pakottaa itsensä neulomaan tämä loppuun.


17 kommenttia:

  1. No eihän sulla montaa UFOa ollut. Tuota tilkkujen yhdistämistä kammoan minäkin ja Zetor jäi kesken heti alkuunsa. Se malli ei ollut mieleeni.

    Eihän jämäpeitto ole UFO jos se kerran edistyy. Olen viimeksi keväällä neulonut uuden ruudun peittoprojektiini, mutten pidä sitä siltikään UFOna, sillä se on pitkän aikavälin projekti, eikä sen ole tarkoituskaan valmistua lähiaikoina. :)

    VastaaPoista
  2. Tummansinistä, ilman aloeveraa Nallea on minulla ainakin, jollei sitä ole vielä kukaan tarjonnut, niin täysi kerällinen löytyy ja siitä voin keriä sen verran kuin tarviit. Värierä voi kyllä olla eri.

    VastaaPoista
  3. Mitä, eiks se miun kolmen gramman nalle-kerä riittänytkään? :D Jämäpeitto näyttää lupaavalta.

    Pitäisköhän miunkin päästää luurangot kaapista näytille..

    VastaaPoista
  4. Mulla ei ole yhtään ufoa O.O. Oon aika hyvä purkamaan pois ne, joita en jaksa tehdä melkolailla heti loppuun. Tosin en ikinä oikein neulokaan mitään isoa, jossa olis edes ufo-potentiaalia.

    Sen sijaan mulla alkais olla taas noita fingering-jämiä. Et sattuis tarvitsemaan lisää jämäpeittoon...? Tarjolla kamalaa värioksennusta :-/.

    VastaaPoista
  5. Hienoja ufoja. Tuosta jämälankapeitosta tulee upea. Minullakin on muutama ristipistotyö kesken.

    VastaaPoista
  6. Voisin pistää tulemaan tuota silk blendiä sulle, taitaa olla just sopivan kokoinen kerä sinua varten :)

    VastaaPoista
  7. Judiuni, näyttää kuitenkin melko valoisalta, olenhan mä jo jokusen saanut pois neulotuksi tai puretuksi. :) Mä koen mun keskeneräiset aika nopeasti ufoina, jos en ole hetkeen niihin koskenut. Tässä on ihan tarpeeksi! :D
    Kardemumma, hienoa! Mä laittelen sulle viestiä, jos vaikka sais sukat valmiiksi ufoutumasta.

    Emma, kröhöm, ei ihan riittänyt. :D Ja joo, ehdottomasti alat nyt kaivella kätköjäsi. Mä haluan nähdä sun ufot!

    TiiQ, sulla on ihan kadehdittava tilanne! Mulla on ongelmana just se purkaminen. En tee sitä kuin pahimmassa hädässä. En pura, en, en, en.

    Enkuli, eikun vaan ufoja esittelemään!

    Epa, oispa hienoa! Vieläkö sulla on mun osote? Laitan sullekin vielä viestiä, niin katsellaan. Mähän saatan saada montakin ufoa nopeasti alta pois! :)

    VastaaPoista
  8. Minullakaan ei ole enää yhtään Ufoa. Yksi oli useamman vuoden, mutta senkin tein pois viime kesänä:D

    VastaaPoista
  9. Hei, tuo jämäpeittoidea on kyllä hyvä. Itse en osaa virkata lainkaan, joten tuohon olisi hyvä upottaa kaikki pikkunöttöset. Pistetään muistiin. :)

    VastaaPoista
  10. Tuon takia minä inhoan jämälankaprojekteja: niiden kanssa tosiaan käy usein niin, että lopettaessa on enemmän jämälankaa kuin aloittaessa.

    VastaaPoista
  11. Ei lainkaan pahasti.

    Itse tein pari vuotta sitten päätöksen purkaa kaikki edistymättömät ufot, oli yksi kämmekäs, pari huivia ja muuta pientä. Sen jälkeen niitä onkin taas kertynyt, pitäis tutkailla kaappeja..

    VastaaPoista
  12. Jaaha, nuohan näyttää ihan hyviltä. Mullakin on ongelmia Zetorin kanssa. Kerran olen saanut sen selätettyä ja sitten taas en....

    VastaaPoista
  13. Apua, en edes uskalla ajatella mitä omasta kaapistani löytyy! :)

    Pahin peikko taitaa olla kummitytölle aloitettu villahaalari, koko n. 1/2 vuotta. Kummityttö pääsi ripille viime kesänä...

    -Piia

    VastaaPoista
  14. Hei, en sähköpostiasi löytänyt mistään. Laitahan mailia: piikupikkuinen@gmail.com niin sininen lähtee postiin.

    VastaaPoista
  15. Lohdullista luettavaa =o). Mulla ei ole tällä hetkellä kesken kuin Wollmeise madness -neulepaita TTS-metodilla, Kiertoradalla sukat (voi olla, että puran ja aloitan jotain muuta), kirjoneulelapanen omalla mallilla, isoäidinneliöpeitto (josta ei ehkä tule peittoa vaan tyyny, kun inspis loppui) ja crazy crochet hässäkkä, josta tulee jotain joskus. Mutta lista neuleista jotka pitäisi neuloa piahkoin on LOPUTON! ;o(

    VastaaPoista
  16. voi kauhia.. minä en ees ilkeä itte ajatella miten paljon mulla on keskeneräisiä kun on vielä nuo ompeluhommatki... ;D;D;D HUI...

    VastaaPoista
  17. Marjut, hienoa! Tuohon tilanteeseen tässäkin pyritään.

    Mii, tämähän on oikeastaan mun eka oikea virkkaustyö. :D Ellei paria patalappua, kukkasta ja kissanhiirtä lasketa. Hyvin syö kyllä jämiä, että eikuin vaan virkkaamaan!

    Minna, sepä se. Olen kyllä tullut vähän kylmemmäksi viimeaikoina noiden jämien kanssa, saatan nimittäin viskoa niitä parinkymmenen gramman nöttöjä jopa roskiin! :O

    Mrs.Marple, mulle se purkaminen on niin suuri ongelma, että nämä on vain pakko neuloa pois. Purkaminen ei tule kyseeseen.

    mokkakissa, onpa hyvä kuulla, etten ole ainokainen tuon Zetor-ongelman kanssa.

    Piia, haha! Oliskohan jo aika neuloa se villahaalari loppuun? Tai jos vaikka joskus sitten kummitytön lapselle saisit valmiiksi? ;)

    Hanna, sun UFO-tilanne vaikuttaa ihan siedettävältä. Mutta tosiaan, ongelmahan on se, että uutta neulottavaa tuppaa ilmaantumaan ovista ja ikkunoista.

    Mimmi, kieltämättä todellinen keskeneräisten määrä saattaa joskus laittaa itkettämään. :D

    VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)