1. kesäkuuta 2014

Silkkistä juhlahumua

Vajaa pari viikkoa ennen ylioppilasjuhlia kävin shoppaamassa itselleni uuden juhlamekon. Eksyin esittelemään ostoksiani lähilankakauppaani ja sieltä poistuessani löysin kassistani myös kaksi vyyhtiä silkkiä, mekon kaveriksi.


Ennen juhlia neulomiselle ei ollut juurikaan tiedossa aikaa, joten epäilys juhlavan pitsihuivin valmistumisesta ennen pirskeitä epäilytti. Selailin Ravelryä pitkään, mutta palasin aina ihastelemaan tätä samaa huivimallia. Sitä kehuttiin nopeaksi ja helpoksi, joten tartuin syöttiin ja ostin ohjeen.


Lanka: BC Garn Jaipur Silk Fino
Puikot: 4,0 mm sileään osioon ja 4,5 mm pitsiosuuteen
Ravelryssä: Pirkko


Ensivilkaisulla ohje näytti aivan hirveältä. Monta sivua sanallisia ohjeita ja miljoonittain kaavioita. Kääks! Olin varma, etten osaisi, enkä ainakaan ehtisi saada huivia valmiiksi. Tuikkasin sen kuitenkin puikoille ja neuloessani huivia kaavio kerrallaan huomasin, että ei siinä mitään vaikeaa ollut - tollo minä. Pitsihuiviksi tämä oli vallan simppeli ja sitä myöten myös nopea neuloa. 


Valmiiksi tuli ja pääsin edustamaan juhliin vaaleanpunaisessa unelmassani. Silkki piti pintansa kauniisti, näytti ja näyttää nätiltä edelleen, vaikka juhlahumu oli vauhdikasta. Huivi (ja meikäläisen selkä) kesti aikuisen serkkupoijjaan kiipeämisen reppuselkään, sateen Seinäjoen yössä ja baarikierroksen juhlien päätteeksi. Lienee selvää, että silkki on täten todettu pitsihuivimateriaalien ykköseksi.

16 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja upea huivi! Ja mekko myös. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Pitääpä napata ohje muistiin, kun niin helpoksi ja nopsaksi neulottavaksi kehuit. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi upea huivi! :) Täytynee laittaa korvan taakse....

  VastaaPoista
 4. Ollaanpa sitä niin hempeinä <3 En kyllä usko että sellasta neuleohjetta onkaan mitä sie et _osaisi_ neuloa...

  VastaaPoista
 5. Aivan valtavan ihana huivi! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi! Minulla on ollut tosi monta vuotta vyyhti tuota silkkilankaa jemmassani, enkä ole keksinyt sille käyttöä, mutta tuo malli on kyllä potentiaalinen ehdokas.

  VastaaPoista
 7. No on kyllä ihanan söötti juhlahuivi! Ja nämä sinun poseerauksesi... mahtavia! :)

  VastaaPoista
 8. Aivan mielettömän upee huivi!

  VastaaPoista
 9. On sulla kovat koekäyttömenetelmät materiaalien testaamiseen! :D

  VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)