27. syyskuuta 2013

Sisustaja itse.

Asun vähintäänkin vintageksi luokiteltavassa 70-luvun talossa, hikisessä vuokrakaksiossa, niinkuin asian useimmiten ilmaisen. Sisustusratkaisut ovat pitkälti väliaikaisia: vanhempien vanha sohva ja keittiönpöytä, vain kaksi samanlaista keittiöntuolia ja makuuhuone täynnä Bilteman muovilaatikoita (köh, jonnekkinhan se kaikki lanka on varastoitava). Kaikki on siis eriparia, täysin suunnittelematonta ja kaukana siitä, millaisessa kodissa tahtoisin asua. 

(Tämä kuva ei sitten todellakaan ole meiltä. Meidän olohuoneessa lattiat ovat 70-luvun muovimattoa ja tapetit muuten vaan karseat.)

Huokailen sisustuslehtien kauniiden kotien perään ja lupaan itselleni, että vielä joskus mullakin on kaunis koti. Yhtenäisiä, maanläheisiä värejä ja valkoista - sydänalassa jokin ryöpsähtää, kun ajattelen sitä kauneutta ja yksinkertaisuutta. Ah!


Otin askeleen kauniimpaa kotia kohti neulomalla itselleni torkkupeiton. Se on ihan oikeaa villaa, rasvaista, pehmeää ja lämmintä. Sitä oli ilo keriä vyyhdiltä keräksi, neuloa ja siihen kääriytyneenä on ihana neuloa vähän lisää.

(Kuvausrekvisiitaksi houkuteltua ystävän koiramurusta ei vahingoitettu kuvauksissa.)

Ohje: Ainaoikeaa posotellen, 100g per väri, kunnes lanka loppuu.
Lanka: 100% villaa, eri lammastiloilta
Puikot: 6,0 mm
Ravelryssä: Mary had a little lamb

Kun peitto oli vielä puikoilla, tein yllätyshyökkäyksen Tuusniemelle ja pääsin mm. testaamaan koneneulomista. Tulevat muotoilijat hoitelivat koneen säädöt ja muut, minä vain huristelin menemään. Olipa jännää! Kaunista kirjoneuletta sylki koneesta kuin itsestään, mutta pahus vieköön, se kone ei hoitanut viimeistelyä puolestani.


Ohje: Ömmm, anna jonkun toisen keksiä silmukkaluvut ja nyökyttele, niinkuin tietäisit, mitä ollaan tekemässä.
Lanka: Novita Tico tico (valkoinen) ja Lion Brand LB 1878 (harmaa)
Puikot: Neulekoneen silmukankoko kuulemma 10 (älkää kuvitelko, että tiesin, lunttasin Emman blogista) ja viimeistelyssä 3,0 mm puikot

Viimeistelemätön tyynynpäällien lojui tovin keskeneräisenä, kunnes otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja rykäisin nappilistan valmiiksi sekä ompelin saumat. Siinä vaiheessa seesteisen kauniit värivalintani alkoivat jo naurattaa - ihan niinkuin mulla tulisi koskaan olemaan mitään yksivärisen kaunista sisustuslehtien unelmakotia.


Vaikka unelmoin yksivärisistä, maanläheisistä väreistä ja valkoisesta, todellisuus on kuitenkin keltainen, oranssi, punainen, vihreä ja erittäin eriparinen ja toisiinsa yhteensopimaton. Hölmö minä. Onneksi mulla on sisko, jonka kaikki kodit ovat aina olleet kauniita - semmoisia seesteisiä. Sinne se tyynynpäällinen sopikin kuin nenä päähän. Peitto jäi toki mulle, se sopii tänne eriparikotiin mainiosti, sillä se haisee - ihan kuin mun sisustusvalintani yleensä. Hörhör. 

17 kommenttia:

  1. Kaunis ja tunnelmallinen peitto. Siitä on sisustamisen hyvä alkaa :)
    Ja jotenkin alkoi ihteäkin houkuttamaan tuo 100 % lampaanvilla.... hmm :)

    VastaaPoista
  2. Todella ihana torkkupeitto ja myös tyynyt. :)

    VastaaPoista
  3. Kaunihia ovat, etenkin tuo ylempi tyyny. Mä kanssa ihailen aina niitä rauhallisen valko-ruskea-harmaa sävytteisiä sisustuskotikuvia. Tosin loppu peleissä en kyllä haluaisi itse asia sellaisessa, liian harmonista ja tyyyylsää. Siksi meillä on punainenpunainen sohva ja punainen pikkumatto. Punainen matto voisi olla isompikin, mutta kun ei ole löytynyt miellyttävää vielä. Ja makkarissa ja keittiössä turkoosi/mintunvihreät verhot. Ja vähän limen vihreää siellä ja täällä. Ja sitä ja tätä ja tota väriä siellä ja sun täällä :D

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana peitto :) Mulla ei varmastikaan riittäisi kärsivällisyys neuloa sitä :) Tyynytkin ovat upeat, neulekonetta olis kiva joskus päästä kokeilemaan. Mun äidillä oli sellainen kun olin pieni, mutta se taisi hajota.

    Ja mitä noihin koteihin tulee, mullakaan ei ole koskaan ollut sellaista ihanaa seesteistä kotia. Aina on vähän sieltä sun täältä, ei nyt ihan sovi yhteen ja niin edelleen. Puhumattakaan kaikista koiran ja kissan karvoista. Sen takia meille tuskin tulee koskaan tuollaisia kauniita neuletyynyjä.. En halua edes kuvitella kuinka paljon ne keräävät karvaa :o

    VastaaPoista
  5. Kaunis peitto! Ja tuo 100% lampaanvilla on vaan niin ihanaa, mie en malta olla nuuskimatta ja hipelöimättä villakeriä, jos niitä näköisällä lojuu :)

    VastaaPoista
  6. Jee, lampas! :) Kyllä on neulekoneella saatu siistiä kirjoneulejälkeä. Huh.

    VastaaPoista
  7. Hauska nappilista tyynyssä, siitähän tuli varsin kiva. Ja kyllähän se valkoinen ois sopinut niiden punaisten, oranssien ja vihreidenkin kaveriksi ;)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana peitto. Täydelliset värit (myös minun makuuni)! Sen alla on nautinnollista loikoilla ja haaveilla. Mutta varo mitä toivot, sillä aina silloin tällöin, pikkuhiljaa, huomaamatta toiveet toteutuvat!

    VastaaPoista
  9. Tosi kivoja sisustusjuttuja. Kaipaisin itsekin sisustukseen neulottuja juttuja. Anopilta löytyy neulekone. Ehkäpä voisin hyödyntää sitä!

    VastaaPoista
  10. No jopas osasit elävästi kuvata sisustusratkaisujasi :D Tuo haiseva loppu oli kyllä paras! Mutta viltti on upea ja toivottavasti tuo vähän harmoniaa värien keskelle :D Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Hienoja sisustusjuttui. Kyllä vaan tääkin ainaoikein neulepeitto näyttää ihanalta ja sit tietty toi tyyny on tosi hieno! Mä sorrun kanssa siihen et luen lehtiä ja ihailen kauniita maalaisromanttisia vaaleita koteja. Todellisuudessa meillä on sekava kokoelma huonekaluja joista en luopuisi. Liian vaalea vaan ahdistais, kyllä värejä pitää olla!

    VastaaPoista
  12. Huh, minä jo hetken pelkäsin, että ihan oikeesti menisit ja sisustaisit valkoisella ja harmaalla ja ripauksella ruskeeta. Tyylikästä ehkä joo, mutta ah niin persoonatonta - ja sinä jos kuka oot persoonallinen. Paljon mieluummin tuun sitten joskus kylään värikylläiseen ja elämänmakuiseen kotiin, jossa näkyy asujiensa persoona. Sitä paitsi lampaanvillan tuoksu on ihan paras, saatan itekin haluta tuommoisen torkkupeiton. Mulla olisikin jo valmiina puoli kiloa tummanruskeaa, rasvaista lampaanvillaa, mutta sen kanssa tarttis olla jotain muutakin väriä.

    VastaaPoista
  13. IIIK mkiten IHANA PEITTO.

    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  14. Ihana peitto ja vielä oikein kunnon villalangasta! Wau!

    VastaaPoista
  15. Upea peitto ja kaunis on tyynykin! Ehdottomasti tällainen on neulottava joku päivä:)

    VastaaPoista
  16. Mahtava peitto! Tälläinen selvästi puuttu meidänkin olohuoneesta :)

    VastaaPoista

Muisk! Kiitos kommentistasi! :)