26. kesäkuuta 2013

Raitahimotus

Kun uusin Ulla ilmestyi, mä tartuin heti puikkoihin. Kansikuvaneuleessa oli sitä jotain: raitoja, ainaoikeaa ja jujua.


Ohje: Keskitys
Lanka: Cascade Yarns Heritage Silk (musta) ja Regia Silk, mumman kanssa nokkosilla värjätty (harmaa)
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Himotus


Se oli vikkelä tikutettava ja ihanan aivoton homma - niistähän mä tykkään.


Väriyhdistelmiä olisin keksinyt vaikka kuinka, mutta päädyin kuitenkin tähän klassiseen, hillittyyn ja graafiseen vaihtoehtoon. Tykkään.


Herra Kippurainen a.k.a. the jokapaikanhöynä patsasteli kuvauspaikalla myös. Missä välissä siitä kasvoi noin valtava katti? 


Katsokaa nyt noita hurjia jellonan tassuja! Hui!

20. kesäkuuta 2013

Pitsinen kesämysteeri

Toukokuussa törmäsin Ravelryssä huivimysteeriin. Kesämysteeri kuulosti houkuttelevalta, joten päätin osallistua. Aluksi vähän pelotti, sillä liian usein pitsiset mysteerihuivit ovat makuuni liian monimutkaisia. Niissä on usein miljuunasti vihjeitä, yhtä paljon kaavioita ja lopputulos on liian levoton. Tästä mysteeristä mulla oli kuitenkin hyvä kutina - siitä saattaisi tulla ihan kiva.


Ohje: Leaf Evolution Shawl
Lanka: Knoll Yarns Supersoft, 84 g
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: Mysterious Leaves


Ei tullut ihan kivaa - tuli mahtava! Huippu! Upee! UUUUH!


Tuommoinen reunus ei ollut aiemmin tullut missään vastaan. Valtavan kaunis. Mä tahdon näitä(kin) lisää.

18. kesäkuuta 2013

Kasvitieteellistä

Kun Botanical Knits-kirjoja saapui Titityylle, sieppasin heti yhden omakseni. Mä tahtoisin neuloa koko kirjan läpi. Päädyin aloittamaan pienestä, mutta kauniista asusteesta, Pressed Leaves -piposta.


Lanka: Madelinetosh Tosh DK
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm
Ravelryssä: Purple Leaves

Pipon neulominen vaati jatkuvaa kaavion seuraamista, mutta se saikin aikaan kovin koukuttavan efektin: "..jos mä vielä seuraavan kerroksen ja sitten tuohon seuraavaan lehteen asti ja, ja.."

Neuloin ensimmäistä kertaa Madelinetoshin lankaa, vaikka vyyhtejä löytyy kyllä lankalaatikosta useampiakin. Tuntuma oli kertakaikkisen iiiihana! Ja mikä väri! Mä en edes tykkää erityisesti violetista, mutta tämä on kyllä kaunis.


Päälaella on mitä hurmaavin nyppy - ihan niinkuin oikeassa baskerissa kuuluu! Pipo lähtikin uuteen kotiin, daideellisen lankamaalarin päähän kiitoksena vieraanvaraisuudesta. Edellisessä postauksessa se vilahtaakin useampaan kertaan uuden omistajansa päässä.

17. kesäkuuta 2013

Kesällä kerran..

Maanantaina on aika muistella mennyttä viikonloppua. Mulla oli hyvä sellainen. Perjantaina käännettiin parin ystävän kanssa auton nokka kohti järvenrantaa ja ystävän mökkiä. Luvassa oli rentouttavaa puuhastelua.

Ensin vähän suunniteltiin.


Sitten tartuttiin toimeen..







..ja ihailtiin tuloksia.



Ooh ja aah! Aika hienoja värejä saatiin aikaan.


Samalla kun väripadat porisivat turistiin kehräämisestä ja kehruuope näytti mallia. Sitten pääsi meikäläinenkin ensimmäistä kertaa polkasemaan. Iiks!


Se oli vakavaa hommaa.



Pikkuisen vyyhdin sain kuitenkin aikaan ja olen siitä kovin ylpeä. Ihan itte tein!

Ja koskapa ystäväni rukin omistaja ja kehruuopeni on ihan hirmuisen ihana ja kiva, rukki muutti hetkeksi mulle lainaan. Aion ampaista tänään villaostoksille ja kehrätä ainakin seuraavat kolme päivää.

Kaiken tuon värjäämisen ja kehräämisen ohella tietysti syötiin, saunottiin ja käytiin naku-uinnilla, mutta näistä mulla ei yllättäen ole kuvia. Ei ainakaan julkaisukelpoisia sellaisia.

Kiitos asianosaisille, oottepahan aika huippuja tyyppejä!

11. kesäkuuta 2013

Hupsis!

Se oli sellainen hupsis, kun aloitin taas yhden huivintekeleen, sen Vienon siis. Ja toinen hupsis oli, kun se tuli valmiiksi.


Ohje: Vieno
Lanka: Malabrigo Yarns Sock
Puikot: 6,0 mm
Ravelryssä: Hupsis!




Loin huiviin 58 silmukkaa ja neuloin niin pitkälle kuin yksi vyyhti Sockia riitti. Pitkälle se riittikin - huivista tuli valtaisa! Ohje on ihanan helppo ja silti lopputulos on vaikuttava. Tosin lankakin on niin iiiiihana, että ei tästä mitään rumaa voisikaan neuloa. Kiitokset osuvasta lankavalinnasta siinalle, jolta vyyhdin sain. Huippu värivalinta!



Tuo väri on niin kertakaikkisen upea, ei siitä mihinkään pääse.

9. kesäkuuta 2013

Kesäkuun keskeneräiset

Täällä ei valmistu mikään. Neulon vähän sitä ja vähän tätä ja aloitan sitten taas uuden työn. Hirmuinen startiitti on saanut aikaan tällaisen läjän keskeneräisiä:


Sukkia pukkais kolme paria, ellen laita näitä Saltkråkaneita purkuun. Alpakkasukkalanka on ihanan pehmeää, mutta kaikessa karvaisuudessaan ehkä sittenkin huono valinta palmikkoihin. Tiesinhän mä sen, mutta piti silti kokeilla.


Sitten ois Herrasmiehen harmaat, aivottomuusneulomista parhaimmillaan. Nämä valmistunee nopeasti, sillä aivottomat neuleet on mun suosikkeja.


Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä mun oma kirjoneulesävellys Hopeasäikeen Basic-langoista. Voi tulla aika kiva tai voi tulla ihan susi - nähtäväksi jää.


Sukkien lisäksi puikoilla on huiveja, kolme niitäkin. Ensimmäinen on mysteeripitsihuivi, joka odottaa viimeisen vihjeen saapumista. Ehkä tämäkin on siis tulevalla viikolla valmis. Tiukka ehkä.


Toisena huivineuleena projektipussisissa lymyää Haruni, joka ois reunapitsiä vailla. Mutkun siinä pitää niin kauheesti ajatella. Jos ennen juhannusta kuitenkin jaksais ajatella?


Ja yksi ihana aivottomuushuivi vielä: Vieno. Tämä se on ihana. Pehmeä ja ilmava, mitä upeimmassa värissä. Tämän aion vakaasti saada pian valmiiksi.


Jotta jotain tosiaan valmistuisi, mä otan nyt Vienon messiin ja lähden pihakeinuun neulomaan.

4. kesäkuuta 2013

Paksukkasii

Mä olen yrittänyt huijata lankavarastojani vähän pienemmiksi neulomalla pois paksumpia lankoja. Kun neuloo paksuja pois, laatikoihin tulee tilaa ihan erilailla! Ja näin mä perustelen itselleni taas luvan ostaa vähän lisää lankaa. Köh.

Mutta ne sukat:


Ohje: Suomusukat
Lanka: Sandnes Garn Perfect
Puikot: 3,5 mm
Raveryssä: Bulky Lace

Kolme Perfect kerää ovat odotelleet sitä oikeaa hetkeä jo pidempään. Vihdoin ne muuttuivat sukiksi. Jämääkin jäi reilusti, melkein kokonainen kerä. Mutta ei huolta, sekin tulee neulotuksi, sillä aion ostaa tätä lankaa lisää! Oli mukavaa neulottavaa, ja paksuutensa ansiosta valmista tuli ihanan nopeasti.

No sitten:


Ohje: Perusperus
Lanka: Jotain Regian raidoitettua sukkalankaa, päällevärjättynä
Puikot: 3,0 mm

Tarvitsin jotain aivotonta luentoneuletta, kun läksin kertaamaan paloturvallisuuteen liittyviä asioita. Nappasin mukaan hillaselta saadun vyyhdin Regian sukkalankaa ja ehdin koulutuksessa neuloa ensimmäisen sukan kantalappuun asti. Neulomisen lomassa tuli kerran jos toisenkin pysähdeltyä ihastelemaan langan raidoitusta ja pohtimaan, minkä värinen mikäkin raita oli alunperin. Hillanen kun oli värjännyt langan Regian värjäreiden jälkeen uudelleen, miellyttävämmän värin aikaansaamikseksi. Hyvät värit, hyvin värjätty!