30. elokuuta 2011

Kato, mikä mela!

Tällä matkalla on oltu pitkään ja hartaasti. Hikeä, verta ja kyyneleitä tuli vuodatettua, mutta siinä ne nyt ovat.
Ohje:Aragorn
Lanka: Zelda's Harakiri Dippins Sock väri Duckie, Taigalla-blogista
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: The Mela

Aragornin tai oikeammin Viggo Mortensenin mela on minun ja sukkien saajan sisäpiirijuttu. Siksipä neulottavaksi valikoituivat nimenomaan nämä sukat - mallista viis, kun nimi oli niin osuva. Malli oli haastava, mutta lopputulos kaiken sen vaivan arvoinen. En ole koskaan aiemmin neulonut näin kauniita sukkia. Ja mainittakoon vielä, että Zeldan värjäämillä langoilla ei kai edes voi epäonnistua. 
Nämä lähtivät ennakkosynttärilahjaksi, koska olin niin malttamaton, etten jaksanut enää pihdata näitä lahjalaatikossani. Samalla sukat olivat myös osa Facebookin luovaa kästityöhaastetta.
Valtavan kauniista sukkakuvista lähetän lämpimät kiitokseni Villaviidakkoon!

29. elokuuta 2011

Vihreää rakkautta

Ohje: Westknits Mystery Shawl KAL 2011: Earth & Sky
Lanka: Cascade Yarns Heritage (tummin vihreä), Abuelita Yarns Baby Merino Lace (tuo harmaaseen taittuva vihreä) ja Kujeen värjäämää kashmir-villa-nylonsekoitetta (se kirkkain vihreä)
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Green mystery
 Ei tahdo sanat riittää. Olen suorastaan rakastunut tähän huiviin, noihin lankoihin ja siihen suunnittelijaan, Stephen Westiin. Jospa nää kuvat kertois kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa.

27. elokuuta 2011

Neulekuvauksesta

Mulla on joskus mielenkiintoisia visioita siitä, miten haluaisin neuleitani kuvattavan. Onneksi mulla on myös aika hullu malli, jolla on vähänitäänkin yhtä mielenkiintoisia visioita. 
Palaan asiaan, tästä neuleesta saatiin parhaat kuvat ikinä.

25. elokuuta 2011

Suloinen kuin rusinapulla

Tuli neulottua jotain, jota piti pitkään marinoida valmiina laatikossa sängyn alla. Lähettäiskö, vaiko eikö? Pitäiskö sittenkin itse? Sehän se on suurin pulma näissä neulehommissa; aikoo neuloa lahjaksi, mutta ihastuu neuloessa tuotokseensa ihan liikaa.
Ohje: Herbivore
Lanka: Zelda's Harakiri Dippins Sock, Taigalla-blogista
Puikot: 4 mm
Ravelryssä: Raisins.

Totesin kuitenkin, että tää huivi sopii parhaiten mun maailman parhaalle siskolle. Siispä pakettia postiin!
Siskoseni ja minä asumme satojen kilometrien päässä toisistamme, joten kuviin lainasin toista kaunista naista, melkein sisko se on sekin.

23. elokuuta 2011

Pienelle pojalle

Heräsin tänä aamuna tietoon, että pieni poika oli pyörähtänyt tähän maailmaan aamuyöstä. Huokaisin kuullessani, että niillä on kaikki hyvin; sekä vauvalla että äidillä. Ei tullut enää uni, piti saada vauvalahja valmiiksi.
Ohje: Korrigan
Lanka: Malabrigo Sock, väri Terracota
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Baby Orange

Aloittelin tämän neulomisen melko viimetingassa, sillä tiesin vauvan syntyvän pikapuoliin. Tämä oli kuitenkin melko nopeaa neulottavaa, palmikoiden kohdalla suorastaan koukuttavaa.
Aikasta ihana tuli. Ei oikeastaan kovin rumaa voi tulla, kun lanka on taivaallisen pehmeää ja kauniin väristä, ohje hyvin kirjoitettu ja napit juuri sellaiset, joista haaveilin.

14. elokuuta 2011

Myssy jos toinenkin

Heinäkuun puolella otin puikoille ensimmäisen sytomyssyni. Myssy meni tarpeeseen, yllätyksenä tietylle ihmiselle. Ja myssy oli tykätty - sekä saaja että joukko muitakin ihmisiä ihastui myssyyn. Siksipä niitä tuli neulottua vielä toinenkin ja kolmas ja..
                       
                      
Ohje:Slouched Tuva Hat
Lanka: Novita Tennessee (oikean yläkulman vihreä), Schachenmayr nomotta Catania (ruskea, sininen ja vasemman alakulman vihreä)
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Summer joy, Brown ones, Apple greens ja 6th and last

Neuloin yhteensä kuusi myssyä: kolme vihreää, kaksi ruskeaa ja yhden sinisen. Malli oli niin mukavan aivoton ja silti nätti, että nopeastihan näitä tuli tikuteltua. Seuraavaksi taidan kuitenkin neuloa jotain muuta.

12. elokuuta 2011

Luovutusvoitto huutelijoille

Jämälangat alkoivat taas huudella kaapistaan. Pari kertaa huusin takaisin aika rumasti, mutta eivät mokomat hiljentyneet. Luovutin ja neuloin sukat. 
 
Sukista tuli aika ihanat, vaikka päälankana tuo karvainen Nalle onkin. Värit ratkaisevat. 
Ohje: Ihan perussukka, ulkomuistista
Lanka: Novita Nalle (ruskea) ja Schachenmayr nomotta Regia Design Line Kaffe Fassett (raidallinen)
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Staying awake

Huomatkaa myös mun ja Herra Kippuraisen yhteisomistuksessa oleva täkki. Se on maailman pehmein, lämpimin ja kaunein ase lähestyvän syksyn viimoja vastaan.

11. elokuuta 2011

Moni kakku päältä kaunis

Miksi nää pätkärääkätyt langat näyttää liian usein kerällä nätiltä ja neulottuna aivan kaamealta? Harmi, värit on kivat, mutta näyttävät tässä sekametelisopassa rumilta.

Ohje: Päästäni mun
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Rumasukkako?

En halunnut pilata mitään kivaa mallia rumalla langalla, joten omasta päästä soveltaen mentiin.


Mä olen yrittänyt siedättää itseäni tuolle langan värille ja ehkä, ihan vaan EHKÄ, alan olla sitä mieltä, että nuo voisi uskaltaa jollekin lahjaksi antaa. Jos mä en niistä tykkää, niin ei kai se tarkoita, ettei kukaan muukaan tykkäisi?

8. elokuuta 2011

Sokerista

..siitä on kauniit, laskeutuvat huivit tehty.

Ohje: Pogona
Lanka: Araucania Ruca Multi, vähän vajaa kaksi vyyhtiä
Puikot: 4 mm
Ravelryssä: Sugar <3


Huivista tuli ihana, oikea kesähuivi. Lanka on ihanan laskeutuvaa ja kauniin kiiltävää. Vaan kuvissa tämä kauneus ei näy, valitettavasti. Uskokaa siis sanaani, huivi on nätti ja se lähti mualimalle yhden ihanan ihmisen ylläriksi.

5. elokuuta 2011

Kajaanin aurinko

Täällä ei olla taas aikoihin kuultu siitä Facebookin käsityöhaasteesta (kröhöm, eikä paljon mistään muustakaan). No ei, kun multa on puuttunut visiot. Mutta nyt niitä visioita on alkanut tulla, tässä yksi tulos.
Ohje: Damson
Lanka: Novita Florica, pikkasen kolmatta kerää eli reilun 100 g
Puikot: 4 mm
Ravelryssä: Kajaanin aurinko
Tämä lähti tosiaan Kajaaniin, auringoksi yhdelle toiselle auringolle.

Väitän, että tästä tuli aika nätti.