30. joulukuuta 2015

Pitkät, paksut ja varmasti lämpöiset

Aina nämä sukat nähdessään äiti on muistuttanut haluavansa samanlaiset. Tommoset pitkät, paksut ja varmasti lämpöiset sukat vois kuulemma vaikka joulupukki tuoda.


Ja kyllähän se sitten toi.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Rintalan tilan Ilo & Suru (tummanharmaa) ja Rintalan tilan Helmi (vihreä)
Puikot: 3,0 mm
Ravelrssä: Early Spring


Langat ostin jo hyvissä ajoin kesällä ja syksymmällä laittelin tikutellen. Aloitin varpaista ja lisäilin silmukoita pohkeeseen fiilispohjalta. Onneksi villa venyy, niin ei se nyt ollu niin justiinsa. 

Aika kivat, etten sanois. Omat sukat on olleet niin ahkerassa käytössä, etten menis vannomaan, etteikö tämmösiä tulis neulottua vielä lisää.

28. joulukuuta 2015

Paksulankaa!

Varastolankojen vähennysoperaatio eteni syksyllä paksulankalaatikkoon, jota ajattelin vajuttavani nopeasti. Ja kyllä, paksu lanka vapauttaa paljon tilaa ja neuloutuu pois laatikosta hyvin vikkelään, varsinkin sujuvalla ja kauniilla mallilla höystettynä.


Ainoa huono puoli on se, että alkaa tehdä mieli lisää paksulankaa! Tuli niin nopeasti valmista. Ja niin nättikin, ai että!


Lanka: Cascade Yarns Eco +
Puikot: 6,0 mm


Jos tulee jokin akuutti sylipeittopula (niitähän tulee aina silloin tällöin, joojoo) niin palaan taatusti tähän malliin. Joutuisaa neulottavaa ja kerrassaan upea lopputulos. Tämä iski kuin metrinen halko, kun tätä täytyy nyt niin kovin hehkuttaa. Vaan on se tainnut jokuseen toiseenkin iskeä ihan samoin, sillä Ravelryssä tälle ohjeelle löytyy projekteja yli 6200. Ohhoh!


Kääräisin peiton pakettiin ja laitoin Pohjanmaalle menevään pukin pussiin. Peitto toiminee hyvänä lämmikkeenä sylissä tai harteilla, kun mumma polkee rukkia, neuloo tai katsoo telkkaria. 

24. joulukuuta 2015

Pikkuinen joulujänönen

Pienen tätitettävän ensimmäiseksi jouluksi piti neuloman jotain spesiaalia. Jouluinen jänöhattu, voiko enää erityisempää saati söpösempää ollakaan?


Lanka: Cascade Yarns Heritage 
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Lilla Jösse Hare


Piposta tuli niin kaunis, että tällaisen neulon vielä taatusti joku toinenkin kerta. Kiitokset ohjeen kirjoittajalle, joka teki neulomisesta helppoa ja nopeaa. Neulomista hidastivat vain tielle tunkevat kiireellisemmät projektit ja jatkuva puolivalmiin pipon ihastelu.



Tonttuisten kuvien saattelemana toivottelen jokaiselle lämmintä ja rauhaisaa joulua!

19. joulukuuta 2015

Suurta ja lämmintä pienelle tärkeälle

Kuulin loppukesästä, että musta on tulossa toistamiseen täti. Piti alkaa neulomaan jotain suurta ja lämmintä, ettei pieni ihminen palelisi.



Lanka: Rowan Felted Tweed DK
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: Julbebis


Syksyn aikana pienelle neuloutui oikein hyvän kokoinen peitto, johon voi kääriytyä vielä aikuisenakin. Itsenäisyyspäivänä tuli kauan odoteltu viesti: pikkuinen tyttö oli syntynyt! Sanokaa mun sanoneen, että maailman söpöin tyttö on hän!

18. joulukuuta 2015

Keltaista ja harmaata

Meidän piskuinen Himoneulojien Tukiryhmä on ollut olemassa jo kolmen joulun verran. Tänäkin vuonna sovittiin lahjaringistä, jossa jokainen tikuttelisi yhdelle ryhmäläiselle jonkin käsiasian. Minä neuloin Vyyhdille, jonka toivelistalla olivat lapaset.



Ohje: Omasta päästä
Lanka: Hiekkarannan tilan kaksisäikeinen Kainuunharmas-lanka (harmaa) ja Virtain Villan kaksisäikeinen villalanka, itse värjätty (keltainen)
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Ravelryssä: Grellow

Halusin neuloa ehdottomasti jotain keltaista, joka sattui sopimaan kauniin harmaan kanssa mitä suloisimmin yhteen. Langat oli siis helposti valittu, mutta mallin kanssa taistelin tovin jos toisenkin.


Miten neulotaan lapaset toverille, jonka käsi on omaan lapioon verrattuna ihan tolkuttoman pieni? No ensin neulotaan. Sitten puretaan. Neulotaa, puretaan, neulotaan ja puretaan. Tuskaillaan. 


Jossain purkamisen ja tuskastelun välissä päästin, että valmiista mallista neulomalla en saa aikaan mitään sopivaa, joten loin sopivan määrän silmukoita ja neuloin menemään jotain simppeliä ihan omasta päästä. Ja hah, tulipas sopivat!


Tuplapari lapasia toimii siis sekä yhdessä että erikseen käytettynä. Riittää ainakin lämpöä, jos niitä oikeitakin pakkasia vielä joskus tulee.

11. joulukuuta 2015

13 yötä jouluun!

Vaikka täällä on varauduttu jouluun neulomalla lahjoja pitkin vuotta, niin silti se pääsi yllättämään; enää 13 yötä jouluun. Kääks!



Tämä tonttu on laittanut turbovaihteen päälle ja aikoo kiireestä huolimatta saada viimeisetkin lahjat ajoissa valmiiksi.


Kiireeseen saattaa vaikuttaa myös se, että kesken lahjaneulonnan piti alkaa tikutella itsellekin lakkia. Tonttu-sellaista. Vietän usein jouluni töissä, eikä joulutöitä tehdä ilman tonttulakkia, eihän? 


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Louhittaren Luola Tuulen Tytär
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Ravelryssä: Christmas is coming!


Tontut ovat totisesti jo liikkeellä! Olkaa kilttejä, ettei teille käy vielä samoin kuin näille ilkikurisille kateille - joudutte vielä tontun sieppaamiksi! 

2. joulukuuta 2015

Stephen-hulluus jatkuu!

Tuntuu, että ainakin puoli maailmaa on viimeisen kuukauden pidätellyt henkeään aina perjantaisin. Silloin tuli nääs aina uusi vihje: mitä seuraavaksi neulotaan.


Stephen, oi armas Stephenhän se niitä vihjeitä lähetteli ja neljän viikon ankaran tikuttelun jälkeen puikoilta putosi mitä uskomattomin huivi! 


On se nero, voiks tässä nyt muuta sanoo?


Ohje: The Doodler
Lanka: Araucania Botany Lace (punertavan oranssi), Yarngrimoire Merino Sock (keltainen) ja Cascade Yarns Heritage (harmaa)
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Dude Looks Like A Lady


Tätä huivia neuloessa ei voinut kuin ihmetellä, miten kukaan voi keksiä jotain tällaista, osata toteuttaa ajatuksensta noin kauniisti ja vielä kirjoittaa siitä ohjeenkin? Uskomaton mies se Stephen.