30. syyskuuta 2015

Mitä tuli neulottua?

Ei varmaan kannata edes selitellä. 


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Katia Laine Nylon (vihreä) ja Louhittaren Luola Väinämöinen (suoraan Sirkuksesta)
Puikot: 2,25 mm
Ravelryssä: Oh, me! :D



Makuasioita taitavat olla, mutta nää on kyllä ihan kauheet.

27. syyskuuta 2015

Kamelista, alpakasta, merinosta ja silkistä - niistä on pienet takit tehty.

Keväällä kehrustelin todella pehmeää lankaa. Kuitu sisälsi merinoa, alpakkaa, vauvakamelia ja silkkiä. Tarvitseeko vielä kuvailla vai joko uskotte, että unelmanpehmeää oli?


Vähän liina yksivärinen kuitu ei alunperin vetänyt puoleensa, mutta pehmeys houkutteli kehräämään sen melko nopeasti. Kuidun muututtua langaksi se seisoi jokusen kuukauden, kun en oikein keksinyt, mihin riittävän ihanaan noin pehmeän langan voisi käyttää.


Vaan sitten kuului uutisia! Että vauva! Yksi ystävistä julkisti odottavansa pienokaista ja mun piti saada heti jotain ihanaa puikoille. 


Lanka: Merino-silkki-alpakka-baby camel -sekoite, ihan itse kehräsin
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Baby Camel


Superpehmeää lankaa oli ihana niin kehrätä kuin neuloakin, ja olen aivan varma, ettei tätä pehmeämpää vauvaneuletta olekaan. Takkia neuloessa iski ihan pieni haikeus, kun tää nyt vaan on niin ihana ja pehmeä ja ihan itse tehty - raaskiiko siitä edes luopua? No raaskii! Varsinkin, kun arvasin saajan äidin tästä tykkäävän. Siellä kun on toinen käsityöihminen, joka ymmärtää, miten paljon tunteja näinkin pikkuriikkisen takin tekemiseen voi upottaa.


Poika syntyi Pohojammaalle ja takki lienee aikas sopiva lämmike talveksi. Tuntukoon poijjaan ensimmäinen talvi pehmeältä ja lämpimältä.

24. syyskuuta 2015

Hurraa! Sopivia pipoja tarpeeseen!

Viime syksynä yritin korvata miehelleni kovin rakasta pipoa. No eihän siitä mitään tullut; sama vanha ja nyppyyntynyt pipo oli käytössä koko viime talven. Hohhoi. Jostain perin kummallisesta syystä päätin tänä syksynä yrittää uudelleen, jos vaikka vihdoin osaisin neuloa pipon, joka miellyttää.


Ohje: Christopher
Lanka: Fyberspates Vivacious DK (ruskea) ja ystävän kehräämä, 100% merino (sinivihreä)
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: No cables! ja Jade


Tällä kertaa selattiin yhdessä Ravelryä ja ohjeeksi annettiin, ettei siinä saa olla mitään, ehdottomasti ei palmikoita, eikä mitään ylimääräisiä kikkailuja. Sen verran kuitenkin kikkailin, että valitsin malliksi pipon, joka neulotaan kaksinkertaiseksi. Tuplalämpö tuskin on pahitteeksi. 

Valmiista piposta tulikin ihan kertakaikkisen ihana. Ihan ku toi mieskin ois vielä ihanampi, kun sillon on noin ihana pipo päässä. 

Ja juukelispuukelis! Pipo kelpaa! Huutakaa hurraa!



 Eikä siinä vielä kaikki. Mäkin olen ollut vailla tuollaista tuplapipoa jo useamman vuoden. Nyt on mullakin. Vähäks me ollaan nyt samiksii.

22. syyskuuta 2015

Mulla on monta ja sulla ei yhtään

Vähän aikaa sitten mainitsin, että mulla on niin paljon huiveja, etten oikeastaan tiedä, mitä ihmettä kaikilla niillä teen. Tähän kommentoi kamu, ettei hällä ole yhtään. Siis ei yhtään. Piti äkkiä korjata tilanne.


Ohje: Groovy
Lanka: Artesano Hummingbird
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: AnyMany



300 g viehkoa, täydellisen pehmeää alpakkaa kulki puikkojeni kautta lahjapakettiin. Kamu kovin ilostui. Nyt ei oo hänkään huiviton!

20. syyskuuta 2015

Pienelle, tärkeälle.


Kesällä neuloin pienelle pojalle pienen haalarin. Sitä oli leppoisa neuloa ja hurjan värinen lanka asettui nätisti raidoiksi, vaikka olisin toivonut jotain räväkämpää läikittymistä. Kummallinen lanka tuo Wollmeise - koskaan ei tiedä, miten värit neuleeseen asettuvat.


Ohje: Pepita
Lanka: Wollmeise Pure, Sultan WD
Puikot: 2,0 mm
Ravelryssä: Happy!


Kovin söpö tästä tuli, toivottavasti pikku-ukko viihtyy haalarissaan.

19. syyskuuta 2015

Kettujen kaveriksi

Pari vuotta sitten sain mummalta joululahjaksi maailman näteimmät kettulapaset. Lahjan kylkiäisenä tuli kerä Pallasta, jos vaikka tahtoisin neuloa lapasiin sopivan pipon. Ja tahdoinhan mä! Toteutus vain otti vähän aikaa.



Ohje: From Norway with love, pienin muokkauksin
Lanka: Cascade Yarns 220 Sport (ruskea) ja Teetee Pallas (kirjava)
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Hearts for the foxes


Vaan nyt mulla on nätti ja toimiva setti. Ihanasti ovat lämmittäneet päätä ja käsiä näinä viileinä syysaamuina.

16. syyskuuta 2015

Ongelmalangoista

Kehrääminen on siitä hullua hommaa, että silloin tekee mieli ottaa käsiinsä vaikka ja minkävärisiä kuituja ja kokeilla niistä mitä kummallisimpia värien sekoitteluita. Eihän siinä muuten mitään hullua, mutta kuka hullu niitä lankoja sitten neuloo?


Jotenkin nämä värit oli mulle liikaa eikä niitä ollut edes ihan hurjasti. Aikani mokomia vyyhtejä pyöriteltyäni päätin saattaa ne pois kuleksimasta - väkisin neulomalla.


Lanka: 100% merino, 2-säikeinen, omin käsin kehrätty
Puikot: 3,00
Ravelryssä: Sunset Mitts




Ohje: Omasta päästä
Lanka: 100% merino, 3-säikeiseksi navajo-kerrattu, ihan omin käsin tehty
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Stripy, little hat

Kämmekkäät ja jonku pienenpienen pipo - kai niitä joku joskus tarttee? Onpahan langat neulottu ja meitsillä taas parempi mieli. Eikä noista valmiista neuleistakaain ihan tyhmiä tullut, ehkä jopa ihan kivoja.

9. syyskuuta 2015

Nyt jotain äkkiä valmiiksi!

Eräs vapaapäivä kului sohvalla neuloen. Oli pakottava tarve saada jotain valmiiksi, mieluiten heti. Kaivelin lankalaatikoitani ja löysin pari kerää paksua ja pehmeää Andesia. Muistelin neuloneeni siitä ennenkin jotain kivaa ja nopeaa. Joten eikun uusiks sama homma vaan!


Lanka: Drops Andes
Puikot: 8,0 mm
Ravelryssä: Oranssi


Parin tunnin homma ja uusi kaulanlämmike on valmis. Olipa nopeaa ja näppärää!

7. syyskuuta 2015

Vihreetä puikoille!

Kauniin vihreä, käsinvärjätty merinovyyhti alkoi yllättäen huudella lankalaatikosta. Se pitäisi neuloa ihan heti. Pyörittelin kirjavaa vyyhtiä ja pähkäilin, mitä siitä tulisi. Neulovat toverit vahvistivat, että raitoja siitä pitäisi tuleman. Ja raitoja siitä sitten tuli.


Ohje: Bolt
Lanka: Malabrigo Yarns Sock (toverin käsinvärjäämä) ja Bremont Camino Alpaca
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Boltti 


Ostin kirjavalle vyyhdilleni yksivärisen kaverin ja otin puikoille kummallisen muotoisen Boltin. Erilaiset raitaosuudet ja lyhennetyt kerrokset jouduttivat neulomista ja tekivät siitä mielenkiintoista, vaikka huivi koostuu pelkästään oikeista silmukoista. Kummallisesta muodostaan ja omista epäilyistäni huolimatta huivi toimii käytössä kivasti ja se on päässyt jo käyttöön. Ihan tavallinen, mutta ihan erilainen - mitä parhain arkihuivi siis.

3. syyskuuta 2015

Kärpäset!

Sain käsiini Puikkomaisterin Sukkakirjan ja halusin heti tikutella siitä jotain. Kirjoneulehommat ovat olleet tovin jäissä, joten piti aloitella jostain helpohkosta. Näistä oli jäänyt juuri sopiva jämä keltaista lankaa, joka näytti mustan kanssa paritettuna huikealta, sitruunalakulta kenties.


Ohje: Aino, Puikkomaisterin Sukkakirjasta
Lanka: Novita tico tico (keltainen, lupiinilla värjätty) ja Drops Fabel (musta)
Puikot: 2,0 mm ja 2,5 mm
Ravelryssä: Sitruunakärpäset


Sitruunalakulangoista tuli sitruunakärpäset! Aiks päheet!

1. syyskuuta 2015

Roskalangasta aarteeksi

Vuosi sitten kesällä pelastin ystävältäni vähän roskalankaa. "Emmä siitä mitään ikinä neulo, ihan tyhmää." Se oli kertaalleen purettua, mutta edelleen ihan käypää, villa-silkki-sekoitetta. Kimpassa suunniteltiin, mitä mä voisin siitä neuloa ja päätettiin, että kyllä siitä Color Affection tulisi.


Lanka: Drops Silke Tweed
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: Affection


Vuosi meni, että sain langan työn alle. Eikä mennyt kuin viisi päivää silmukoiden luomisesta päättelyyn. Ois kai sitä voinut tähänkin hommaan vähän aiemmin ryhtyä. Vaan väliäkö sillä, nyt on valmis.


Valkoinen lanka loppui harmittavasti kesken, jäi yksi raita puuttumaan. Ehkei se kuitenkaan haittaa, sillä huiville taisi tulla laajuutta jo ihan tarpeeksi.


Siinäpä on toverillä huivia, johon kääriytyä. Koska roskalangat ja muut sensellaiset palaa aina takaisin, palasi tämäkin roskalanka ilahduttamaan sitä alkuperäistä langan omistajaa. Mulla on semmonen supervoima, että pystyn muuttamaan roskia aarteiksi. Hih!