28. kesäkuuta 2015

Lämpimään, mutta tuuliseen keliin

Olen tässä kerran jos toisenkin kaipaillut kaulaani pientä huivia, joka suojaisi tuulelta, mutta ei tuskastuttaisi lämmöllään. Villaisia huiveja löytyy kyllä joka lähtöön, mutta tähän tarpeeseen ne ovat olleet auttamattoman kuumia.


Ohje: Nurmilintu
Lanka: BC Garn Jaipur Silk Fino
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Silkkitipu


Kaivelin lankalaatikoita ja löysin vajaan kerän ihanaista silkkiä. Oi nam! Huivi lähti puikoille het, tutulla ja taatulla Nurmilinnun ohjeella.


Ja ai että, siitä tuli hyvä! Just tämmöstä mä olin vailla.

11. kesäkuuta 2015

Kammosinisestä

Aikoja sitten kasvivärjäyskurssilla yhdestä padasta nousi kauniin semisolidia sukkalankaa. Tai no, se sininen oli mun mielestä kaamein farkunsininen, mitä olla ja saattaa, mutta väri läikittyi juuri sopivasti. Rumaksi siniseksi siis melko kaunista lankaa.


Ohje: Idea Polkuja-sukkien ulkonäöstä, mutta loput omasta päästä
Lanka: Schoeller+Stahl Fortissima Socka Cotton, ihan itse indigolla värjätty
Puikot: 2,25 mm
Ravelryssä: Indigo


Arvasin, että eräs neulova toveri voisi tätäkin kammosinistä rakastaa, joten laitoin sukat puikoille. Puuvillaa sisältävät langat epäilyttävät mua aina, jos vaikka halkeilevat ja ovat joustamattomia ja kaikinpuolin plääh. Vaan tämä oli oikein kiva lanka, tykkäsin suorastaan. Jos sitä saisi kaupasta yksivärisinä kerinä (muinakin kuin valkoisina), saattaisin vaikka ostaa toistekin.


Sinisukkaset löysivät tiensä uuteen kotiin ja siellä niitä rakastetaan. Onneksi ihmiset tykkää erilaisista väreistä, eikä kaikki vaan samoista. Mihin mä muuten dumppaisin kaikki mun tyhmäväriset tuotokset? Jännä olis myös tietää, mistä niitä tyhmävärejä mun lankavarastoon kävelee. Kuka lie niitä sinne kantaa.

8. kesäkuuta 2015

Pumpulia ja hattaraa

Joskus jostain on matkaani tarttunut vyyhdillinen suomalaista villa-angoraa. Väri oli kaunis luonnonvalkoinen, mutta semmoisen neulominen tympäisi ankararasti. Tuuppasin vyyhdin värjärimestarinakin tunnetulle toverille (tunnetaan mm. Raverlryssä nimellä kramox), ja pyysin lankani takaisin ihan minkä vaan muun värisenä, kuin valkoisena. Lanka palasi takaisin pastellisena, mielettömän kauniina semisolidina violettina. Väri ei ole ihan meikäläisen ominta aluetta, mutta ihastuin siihen silti. 


Lanka halusi epäilemättä huiviksi, joten latasin Ravelrystä ystävän vinkkaaman huiviohjeen ja aloin tikutella. Olin varma, että lankaa olisi jonkin verran yli 400 metriä, mutta vyötteettä hankitusta langasta ei aina voi olla ihan varma. Ja niinhän siinä sitten kävi, että ei riittänyt lanka, ei.


Lanka: Suomalainen villa-angora-sekoite, saapunut minulle ilman vyötettä
Puikot: 4,0 mm sileään ja 4,5 mm pitsiin
Ravelryssä: Pumpulia ja hattaraa


Vaan kas, osasinpas kerrankin soveltaa ohjetta niin, että valmis huivi näyttää todella valmiilta, eikä keskeneräisenä puikoilta riipaistulta mytyltä. Siitä tuli suorastaan nätimpi, kuin olin alunperin osannut kuvitellutkaan. Kyllä pieni annos pastellia on silloin tällöin paikallaan, on se niin sievä.

6. kesäkuuta 2015

Pienten poikien jalkoihin


Lanka: Katia Olé Socks Condor ja Zelda's Dippins BFL Sock
Puikot: 2,25 mm
Ravelryssä: Turkkusen poikasille

Eteläisemmässä Suomessa eräät pojat ottivat varaslähdön ja saapuivat maailmaan vain puolitoistakiloisina. Mulla piti olla vielä reilusti aikaa sukkien neulomiseen, mutta äkisti siinä hommassa tulikin kiire. Ei sillä, eihän noin piskuisten sukkien tikuttelussa pitkään mennyt. Toivottavasti sukat ovat sopivat ainakin jossain vaiheessa, nyt ovat vielä taatusti liian suuret.