31. toukokuuta 2015

Täydellinen sininen

Vähän aikaa sitten teki mieli neuloa jotakin erityisihanaa lankaa ja jotain ihanan simppeliä, mutta kaunista. Kaivoin sukkalankalaatikosta pitkään varjelemani aarteen ja ohjeeksi valikoin taattua Tiina Kuuta.


Ohje: Urho
Lanka: Katia Olé Socks Condor, asarumin värjäämä
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Purho


Täydellinen sininen kohtasi täydellisen mallin (jota noudatin kylläkin vain kaavion verran) ja sukat lennähtivät synttärylläriksi ystävälle merenrantakaupunkiin.

25. toukokuuta 2015

Kappa nro 2!

Toista Kappaa tikutellessa rakastuin pehmeääkin pehmeämpään pumpulilankaan nimeltä Malabrigo Lace. Sitä vasta oli nautinto neuloa! Kirkas, mutta kaunis keltainen lanka oli odotellut vuoroaan varastossani jo useamman vuoden, sillä en ollut uskaltanut neuloa niin pehmeää, taatusti nopeasti nukkaantuvaa lankaa mihinkään kovaa käyttöä vaativaan neuleeseen.


Ohje: Kappa kirjasta Huivileikki
Lanka: Malabrigo Yarn Lace
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Aurinkoinen


Nyt päätin rohkaistua, mutta kolme vyyhtiä ei ihan olisi riittänyt suunnitelmiini. Ostin keltaiselle kontrastikaveriksi vielä yhden vyyhdin samaa lankaa ruskean punaisena. Lanka oli nimeltään kyllä samaa, mutta koostumus tuntui sormissa aivan toiselta. Pumpulimainen pehmeys ja pörheys oli poissa, vaikka on tämä uudempikin lanka ehdottomasti pehmeää, erilaista vain. Liekö neulojien palaute nopeasti nyppyyntyvästä ja kuluvasta langasta saanut ihmiset Malabrigolla vaihtamaan pohjalankaa? Ehkäpä. Jännityksellä odotan raporttia Lotalta, miten lanka käyttöä kestää. Jospa tuo uudempi lanka kestää käyttöä paremmin ja uskallan neuloa tästä vielä joskus jotain muutakin.



Kappa numero 2 päätyi tosiaan Lotalle. Valmis huivi hinkui päästä hänen omakseen, eikä siinä muu auttanut kuin kääräistä Kappa silkkipaperiin ja kiikuttaa eteläisempään Suomeen. Tais se toveri tykätä.

22. toukokuuta 2015

Kissapetoja

Tiikeripolvarit ovat olleet neulomusaikeiden listalla jo ainakin pari vuotta. Vihdoin sain hurjat tiikerilangat puikoille ja sukat jalkaan. Polvisukkakautta ajatellen lienen vähän myöhässä, mutta olenpahan varustautunut ensi syksyyn.



Ohje: Varpaista varteen, omasta päästä
Lanka: Hjertegarn Safari
Puikot: 2,25 mm
Ravelryssä: Grrrrr!


Keskeneräiset sukat nähdessään Himoneulojien Tukiryhmä tuomitsi sukat lähes yksimielisesti hirveiksi. Lienevätkö edelleen samaa mieltä? Mielipidettä saa muuttaa, varsinkin kun näistä tuli näin hurjan hienot, päheet, räyheet ja törkeen mageet. Peto on irti! RÄYH!

1. toukokuuta 2015

Sukkasalaisuus

Tarjoutuipa taannoin tilaisuus testata supersalaista ja superkaunista sukkamallia.
 
 
Ohje: Villiviini
Lanka: Louhittaren Luola Väinämöinen ja Hedgehog Fibers Sock
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Ursula

 
Salassa testattu sukkamalli paljastui viikko sitten Kierot Puikot -retiitissä, sillä kyseessä on sukkaguru Tiina Kuun spesiaalisti tämän vuoden retriitinkävijöille suunnittelema malli. Itseltä retriitti jäi tänä vuonna väliin, joten tämä testineule lievitti sopivasti retriitittömän kevään tuskaa.


Upea malli ja selkeä ohje, kunten sillä kuuluisalla sukkagurulla aina. En lähtis väittämään, ettenkö sortuis tähän malliin toistekin.