25. huhtikuuta 2015

Telkkarin töllötystä

Huhtikuu on ollut varsin poikkeuksellinen kuukausi. Ei ole huivttanut neuloa. Ei ole kiinnostanut selailla ravelryä, silitellä lankoja tahi suunnitella uusia projekteja. Hrrr, karmea neulojan painajainen. Telkkaria en kuitenkaan ole kyennyt katsomaan ilman neuletta, joten uusin telkkarisarjarakkauteni Father Brown (jota seuraan Areenasta) on saanut meitsin neulomaan edes vähän. Vähän tosiaan, eli vain parin kilometrin verran.


Ohje: Kappa kirjasta Huivileikki
Lanka: Knitlob's Lair Lemminkäinen värissä Antiikki ja Fyberspates Scrumptious Lace Treacle Toffee
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Father Brown


Tässä tolkuttoman pitkässä pötkössä sileää neuletta on jotain todella koukuttavaa. Veera Välimäki teki sen taas - suunnitteli jotain sellaista, josta en tiennyt pitäväni ennen kuin löysin itseni neulomasta moista.


Koukuttunut tosiaan olen, sillä langat seuraavaan Kappaan on jo hankittuna. Eräs tosiystävä yritti kauniisti estellä neulomasta toista samanlaista Kappaa, mutta minkäs sille mahtaa, jos sellaista sattuu tekemään mieli. Langat ovat kuitenkin aivan erimoiset, vaikka värit pysyvätkin lähes samoina.


Eikä siinä vielä kaikki! Kolmaskin Kappa on suunnitteilla. Siitä sentään on tulossa ihan tosissaan erivärinen.


Nyt kiiruhdan kerimään, jotta saan pian uuden Kapan puikoille ja Isä Brownin ruutuun.

16. huhtikuuta 2015

Pakkoneulontaa!

Viime vuoden lopulla Tampereen kässämessuille pääsi lähtemään vain puolet himoneulojien tukiryhmästä. Reissuun päässet olivat messuilla kehitelleet juonen, joka paljastui muillekin myöhemmin pikkujouluisssa. Luvassa oli pakkoneulontaa! 

Kuva juonivalta Neulistilta.

Toverit olivat shoppailleet läjän mitä ihaninta Tukuwoolia ja printanneet jokaiselle kämmekäsohjeen valmiiksi. Tukiryhmälle jäi tehtäväksi neuloa. Värit sai sentään valita itse, huh! Vaihtoehtoja ois ollu vaikka millä mitalla, mutta lopulta päädyin tylsään, mutta varmasti kirjoneuleessa toimivaan väripariin: harmaaseen ja mustaan.


Lanka: Tukuwool, Tukuwool Fingering
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: PakkoKAL


Kauniithan näistä tuli, mutta toisaalta, voisin ottaa mitkä tahansa kamujenkin kämmekkäistä.


Vaikka tämä olikin pakotettua yhteisneulontaa, ei ketään pakotettu saamaan omia kämmekkäitään valmiiksi asti. Yhdet jäivät vielä odottelemaan kirjoneuleinspiraation saapumista. Mielettömän hyvä väriyhdistelmä siinäkin, nam!



Siinä ne nyt on, pakotetut kimppaneulojat pakotettuine duckface-ilmeineen. Ahhahah, onneksi sain itse piiloutua kameran taakse! 

P.S. Tukuwoolia pitää saada lisää. Mielellään läjäpäin.