28. heinäkuuta 2013

Pusertamista.

Ravelryn Kahelit-ryhmässä on neulottu sukkia suuren sukkahaasteen merkeissä koko vuosi. Kesäkuun haasteena oli kehitellä oma malli, joten päätin ottaa härkää sarvista ja keksiä jotain ihan omaa. Piirtelin millimetripaperille pienen, yksinkertaisen söherryksen ja aloin neuloa.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Hopeäsäie Basic
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Interesting..

Kuviosta tuli kyllä ihan nätti, mutta ei sellainen, kuin olin kuvitellut. Valtaisan pitkät langanjuoksutkin näkyvät pinnassa vähän turhan hyvin. Purkamista en kuitenkaan edes harkinnut, sillä värit ovat kovin kauniit yhdessä ja ovathan nämä mun ensimmäiset ihan oikeat kirjoneulesukat (semmoisia yksikertaisuuksia ei lasketa).


Pitkällä pinnalla ja päättäväisyydellä sain kun sainkin nämä puserrettua valmiiksi! Sukkien uusi omistaja ainakin tykkäsi ja se lienee tärkeintä.


Vaan seuraavan kerran, kun keksin neuloa kirjoneulesukat, neulon valmiista ohjeesta. Ja jos joskus vielä erehdyn suunnittelemaan jotain omaa, se ei taatusti tule olemaan kirjoneuletta.

22. heinäkuuta 2013

Tattista vuan!

Heinäkuun alkupäivinä löysin itseni liemestä. Tuskastelin aikani, kunnes sain vikkelän ja ystävällisen avun eräältä savolaismiekkoselta. Olo oli vallan helpottunut, joten tiedustelin oitis auttajan kengänkokoa. Kiittäminen kun onnistuu melkein aina helpoiten sukilla.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Katia Laine Nylon (tummansininen) ja Zelda's Dippins BFL Sock värissä Eläintarhan ajot
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Kiitos, Matti!

Miesten sukissa saa harvoi olla mitään erikoisia kommervenkkejä, joten lähdin neulomaan perusraitaa ihan pikkuisella yksityiskohdalla höystettynä.


Piilotin siis molempiin sukkiin varren ulkosyrjälle salaviestin - sukan sisäpuolelle tietenkin!


Sukat matkasivat Savoon ja sopivat saajalleen, jes!

17. heinäkuuta 2013

JukkaSukkaKAL!

Menneellä viikolla toljoteltiin taas kerran toverin kanssa Titityyn lankahyllyjä ja suunniteltiin. Siinä käytiin läpi monta tulevaa projektia, johon tarvittaisiin kumpikin vähän lisää lankaa. Syitä langanostolle keksii valtavan hyvin, varsinkin seurassa. Jossain paatoksen ja haaveilun lomassa kumpikin nappasi näppeihinsä vyyhdillisen Muisto-lankaa värissä Jukka. Neulotaan sukat! Yhessä! Heti! Jukka-sukat! JIPPII!



Ohje: Varpaista aloittaen, omin sovelluksin
Lanka: Titityyn Muisto-lanka värissä Jukka
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Jukka KAL







Huomasitte varmaan, että seurassa on myös helppo riehaantua ja intoutua esimerksiksi langasta. Ja yhteisneulonnasta. Ja Jukka-sukista!

15. heinäkuuta 2013

Sairastuvan katit


Mä olen ollut kipeänä, mutta onneksi mulla on tämmönen kainalokissa. Kun kuume on sahannut ees ja taas ja mä olen vain nukkunut, tää pikkuinen pallero on nukkunut vieressä tyynyllä ja hurissut. Aika ajoin se on käynyt nuuskimassa nenää ja tarkistelemassa, viitsiskö toi nousta ruokkimaan meitä. Ihan selkeästi hän on nainen, semmoinen hellä huolenpitäjä. 


Ihan toisenlainen on tää meidän äijä, Herra itse. Hänhän käy välillä vain sängyn vieressä raakkumassa ruokaa ja säntää välillä täyttä vauhtia sänkyyn kuin tuupaten mua ylös. Koska mitäs kummaa täällä nyt vaan laiskotellaan kun voisi ihanasti juosta ympäri kämppää ja telmiä! Kipeä muka, älä jaksa vinkua. 

Nämä kaverit ne on hölmöjä. Onneksi mulla on jo kuume hellittänyt ja kurkkukipu alkaa väistyä. Taas kerran mä kiitän ja kumarran penisilliinin keksijää. 

11. heinäkuuta 2013

Pipottaa!

Viimeaikoina on pipottanut ihan hirmuisesti. Kummaa, sillä ei mulla aiemmin ole ollut pipoihin mitään suurempia intohimoja. Nyt tuntuu olevan.

Kun näin ensimmäisen kerran Neulistin kauniin helmipipon, ihastelin ja halusin heti sellaisen itsellenikin. Mutta: ihan järkyttävä määrä (= 450 kpl!) helmiä. Enkä mä ole laittanut helmiä neuleeseen. En siis osaa. Muut kuitenkin väittivät, että mä osaan ja pipohinku oli niin suuri, että suostuin ohjeen testineulontaan.


Myönnän, ettei se helmihomma niin vaikeaa ollutkaan, päinvastoin - se oli heleppoo ku heinänteko. Hidasta kyllä, mutta ei mitenkään hankalaa. Tai ei olisi ollut, jos olisi viitsinyt kuunnella viisaita ja oppineita ja olisi ostanut laadukkaita, japanilaisia helmiä, joissa reiät ovat tasakokoisia. Mun helmeni eivät todellakaan tuota kuvausta vastanneet. Mutta ei muistella pahalla - piposta tuli kovin soma, ohje oli hyvä, selkee sekä helppo ja mulla on ihan uus pipo. Jee!


Ohje: Neulistilta, julkaistaan tulevassa Kipakoiden kalenterissa
Lanka: Hopeasäie Basic
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Kesäsade

No sitten! TiiQ suunnitteli taas ihan mahtavan hurmaavan pipon ja oli vailla testineulojia. Mä ilmottauduin heti, sillä pipo näytti aivan mahtavanihanalta! Ja sitähän se on.


Mielettömän helppo pitsiosuus ja loput sai posottaa sileää neuletta. Miten ihanan joutuisaa! Lanka on kovin suloista söpöläistä ja passasi tähän malliin nätisti. Näitä pipoja pitää saada lisää! Ohje on tulollaan mitä luultavimmin ihan kohtapian, joten eiku vaan neulomaan.


Ohje: TiiQ:n Lupaus-myssy, ohje julkaistaan piakkoin (nyt on jo julki: Ravelrystä löytyy!)
Lanka: Lai-la-lai Yarnx DK Wool Garden Alppiruusu
Puikot: 3,0 mm ja 3,5 mm
Ravelryssä: Alppiruusu

Vielä yksi pikapipo kävi puikoilla, sillä yhdelle täsmämyssylle oli kysyntää. Mulla olikin lanka odottamassa revanssia Juulian helminauhat-piposta, sillä ensimmäisellä kerralla neuloin ohjeen ihan väärin. Tarkoitus on jättää kierretyillä silmukoilla aikaansaatujen palluroiden väliin oikeita silmukoita, mutta ensimmäisellä kerralla neuloin silmukat nurin. Nyt pääsin asian korjaamaan ja nätti tuli.


Omaan päähän pipo tuntui ehkä himppasen matalalta ja pieneltä, mutta luulen pipon saajalla olevan vähän pienempi pää kuin tämä meikäläisen valtava kuuppa. Lisäksi pipo näyttänee paremmalta päässä, josta hiukset ovat väliaikaisesti lähteneet. Toivottavasti tää ois semmonen tsemppipipo, jolla pipon uusi omistaja jaksaisi seuraavat hoidot paremmin.


Lanka: Schachenmayr nomotta Catania
Puikot: 3,5 mm

9. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen.

Ihan ensimmäinen, kokonainen, 100 g villaletti kulki mun käsien läpi ensin säikeeksi ja sitten kolmisäikeiseksi langaksi. Sitten lanka pääsi vyyhdille ja vyyhdiltä kerälle, kerältä puikoille ja puikoilta putosi pipo.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Knitlob's Lair South American -letistä ihan itse kehräämääni, kolmisäikeistä lankaa
Puikot: 4,0 mm ja 5,0 mm
Ravelryssä: Leskenlehti

Laskin, että villa kulki käsieni läpi viisi kertaa, ennenkuin siitä tuli pipo. Aikamoista. Pipo on kovin lämmin ja pehmoinen, juuri sellainen kunnon pakkaspäivän pipo. Tulevana talvena taidan pitää vain tätä myssykkää, on se niin spesiaali.


Toisaalta, raaskiiko sitä käyttääkään, kun se on ihan ensikehruusta neulottu? Saatan vain silitellä sitä ja ihailla noita värejä. Ehkä myös kiherrän noille ylikierteisille syherryksille ja överipaksuille klumpuille langassa. Heh, tässä langassa on pientä efektilangan makua.

3. heinäkuuta 2013

Villaisia

Kehruuhommat ovat edenneet.


Ensimmäisen ihan kokonaisen 100g topsin verran sain kehrättyä tämmöistä, Tuulian värjäämää South American -villaa, herkkua! Navajo-kertasin, sillä muuta en ole vielä kokeillutkaan.


Sitten siirryin tähän mussuun, Tuulian värjäämää South Americania sekin. Tästä tuli jo huomattavasti tasaisempaa kuin ensimmäisestä ja vähän enemmän metrejäkin siihen sain. Parantamisen varaa on tuhottomasti, joten onneksi Villa Laurilasta saapui juuri sopivasti lisää kehrättävää.


Suomenlammasta ja Kainuunharmasta - mmm!


Näitä mä en tokikaan ole itse värjännyt, saati kehrännyt, mutta minun ne on - ihan kokonaan! Nämä saapuivat lankaklubi-pakettina Yarngrimoirelta ja lankaset on värjätty vain minua varten. Iiks! Ne on värjätty mun kieroutunutta musiikkimakuani kuunnelleen, joten siinä mulla nyt on vasemmalta lukien Antti Tuiskun Sekaisin, J. Karjalaisen Kun kesä syksyyn vaihtuu (Hän) ja Mennyt mies. Näistä on neulottava jotain superspesiaalia.

Jos nyt olisin fiksu, ryhtyisin lankalakkoon. Mullahan on varasto täynnä ihanuuksia, jotka odottavat vain neulomista. Mutta ei, en mä niin fiksu ole. Jos lähtis huomenna lankaostoksille?