27. toukokuuta 2011

XOXO

Mulla on yksi ystävä, joka ei neulo eikä harrasta muitakaan käsitöitä. Siitä huolimatta se jaksaa usein kysyä, mitä mä oon neulonu. Kuuleman mukaan se lukee mun blogiakin. Syntymäpäivän tullen halusin tietty muistaa tätä ystävää pusuin ja halein.
Lanka: Wollmeise Twin 80/20, We're different
Puikot: 2,5 mm

Erityistärkeälle ihmiselle lähti erityishienot sukat. Langaksi valkkasin ehdottomasti Wollmeisea, ohjeeksi pusuja ja haleja ja neuloessa lisäsin sukkiin runsaasti rakkautta.

Synttärionnea vielä kerran sinne Vaasan suuntaan!

20. toukokuuta 2011

Kasarivärejä

Viime viikolla oli ohjelmassa koulutuspäivä, johon piti tietty saada mukaan jotain aivotonta neulottavaa. Halusin tehdä jotain pientä, söpöä ja pehmeää, joten yksinäinen sukkalankakerä sai luvan muuttua pieneksi paidaksi.

Aloin neuloa ja järkytyin: eikö tästä langasta tulekaan raitoja?! Kirottu Sukkis. Ihanan pehmeä lanka ja mukava neuloa, mutta iso HYI tuosta väristä. Hetken mietin, puranko vaiko en. No en. Neuloin menemään ja käytin olematonta luovuuttani.
Lanka: Lankatavaratalo Kauhavan Kangas-Aitan Sukkis
Puikot: 3 mm
Ravelryssä: Sweet sweater

Ja kas, ehkä se on nyt siedettävä. Kiitos Noro-jämän. 

Koska lankaa jäi, piti tietty neulaista vielä pikkaset sukat.

Lanka: Lankatavaratalo Kauhavan Kangas-Aitan Sukkis
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Sweet match

Ja setti on siinä!

15. toukokuuta 2011

Mysteerisukka

Tuossa pääsiäisen korvilla alkoi Ravelryn Suomalaisia perinteitä -ryhmässä Jenni Östermanin järkkäämä yhteisneulonta: mysteerisukka-KAL. Mukaan piti tietty ängetä n. sadan muun neulojan joukkoon.
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2,5 mm, paitsi kirjoneuleosuudessa 3 mm
Ravelryssä: What a mystery!
Hyvä että änkesin! Sukissa tuli opittua mm. aivan uusi tapa neuloa sukan kärkiosa ja silmukoinninkin opin siinä sivussa.

Nämä sukat ovat kyllä varsinaiset harjoituskappaleet asiassa jos toisessakin. Suurimpina juttuina tuo kirjoneule ja kirjailu. Harjoituskappaleilta ne taitaa näyttääkin, mutta menköön. Jospa niitä ei turhan tarkkaan kukaan tarkastelisi.
Alunperin sukat piti tulla mulle itselleni, mutta niistä tuli kuitenkin vähän turhan suuret omaan jalkaani. Siispä sukat siirtyvät lahjalaatikkoon odottelemaan paketointia. Saaja sukille on toki jo mietittynä.

5. toukokuuta 2011

Asennevammako?

Ravelryssä poristiin taannoin hyväntekeväisyysneulonnasta Merimieskirkolle. Ensi jouluksi olisi tarkoitus saada sukkia merimiesten jalkoja lämmittämään. Koska langat saadaan kirkolta, ei tarvinnut muuta kuin vastaanottaa lanka ja neulaista sukat.
Kerä inhan väristä seiskaveikkaa odotteli jonkinaikaa kaapissa, ennenkuin siihen tartuin. En ole neulonut näin tavallisia miesten sukkia 7 veljeksestä vuosiin. Tämä neulomiskokemus kertoi miksi:
  • yök tuota väriä
  • yök sitä langan tuntua
  • yök niitä valmiita sukkia
  • YÖK!

Mulla lienee vain asennevamma. Kyllähän nämä lämmittää jaloissa ja värit ainakin on kivat, vaikka nuo raitakuviot ei mun silmääni miellytäkään. Tärkeintä on kai se, että ne lämmittää ja kestää ainakin jonkin aikaa. Ellei niin nättinä ja nukattomana, mutta jos edes reiättömänä?